TIDLIGERE PORTUGAL-PROFF: Nedzad Sisic (t.v.) var proff i Portugal i et halvt år. Nå er spiss i Stjørdals-Blink i 3. divisjon. Foto: KNUT ERLEND JEGERSEN, www.blinkfotball.no
TIDLIGERE PORTUGAL-PROFF: Nedzad Sisic (t.v.) var proff i Portugal i et halvt år. Nå er spiss i Stjørdals-Blink i 3. divisjon. Foto: KNUT ERLEND JEGERSEN, www.blinkfotball.noVis mer

Nedzad Sisic (26) levde proffdrømmen i Portugal

Nå er han toppscorer i Stjørdals-Blink - mens hans tidligere lagkaptein spiller mot Norge i dag.

Følg Portugal - Norge direkte i livestudio fra kl. 22 i kveld!

OSLO (Dagbladet): I kveld er det storkamp i Lisboa da Norge møter Cristiano Ronaldo og Portugal i EM-kvalifiseringen.

Carew, Riise og Gamst kan vente seg et enorm trykk fra tribunen mot verdensstjernene. Ingen av de norske landslagsspillerne har erfaring fra det portugisiske seriesystemet.

Det har derimot Stjørdals-Blink sin toppscorer i 3. divisjon, Nedzad Sisic (26). Ingen på det norske landslaget kjenner portugisisk fotball bedre enn trønderen.

- Møter kapteinen I januar 2008 ble han proff i klubben Uniao da Madeira. Der ble han i seks måneder.

- Det var tilfeldighetene som gjorde at jeg havnet i Portugal. Jeg spilte i Notodden, og over natta fikset agenten min en kontrakt med portugiserne, sier Sisic til Dagbladet.

Det er også ventet at Sisic får se en gammel lagkamerat fra start i dagens viktig EM-kvalifiseringskamp.

GAMMEL LAGKAMERAT: Ruben Micael var lagkaptein da Sisic spilte i Uniao da Madeira. Nå er han landslagsstjerne. Foto:AP Photo/Paulo Duarte
GAMMEL LAGKAMERAT: Ruben Micael var lagkaptein da Sisic spilte i Uniao da Madeira. Nå er han landslagsstjerne. Foto:AP Photo/Paulo Duarte Vis mer

- Rúben Micael er ventet å starte landskampen, han var kaptein i Uniao da Madeira da jeg spilte der, sier Sisic.

Midtbanespilleren er nå hos seriemesterne Porto.

- Han var 20 år, veldig teknisk og med bra blikk for spillet, sier Sisic om sin tidligere lagkamerat.

- En vanvittig opplevelse Uniao da Madeira spilte i 2. divisjon (nivå tre) da Sisic kom til klubben. To år tidligere spilte de i eliteserien, men to strake nedrykk sendte klubben nedover i divisjonssystemet.

Trønderen fikk åtte proffkamper og scoret to mål før han ødela korsbåndet i kneet, og ble ute resten av sesongen. Klubben tapte kvalikkampen om opprykk til 1. divisjon rett før Sisic forsvant.

Til tross for at han spilte på nivå tre i den portugisiske serien, fikk han smaken av profflivet.

- Hele klubben var veldig profesjonell. De fikset både leilighet og bil. Ikke minst var det veldig fint vær. Jeg angrer ikke på oppholdet. Det var en vanvittig opplevelse, sier Sisic, som etter seks måneder vendte hjem til Norge og Strindheim etter at kontrakten gikk ut.

- Liv på tribunen Arenaen Estádio da Luz i den portugisiske hovedstaden er ventet å være fullstappet i kveld. Sisic kan fortelle at publikum ikke er nådige dersom Ronaldo og kompani ikke leverer varene.

NYTT MØTE: Erik Huseklepp (til høyre) og Portugals Nani da de møttes på Ullevaal i fjor. I dag møtes Portugal og Norge igjen. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
NYTT MØTE: Erik Huseklepp (til høyre) og Portugals Nani da de møttes på Ullevaal i fjor. I dag møtes Portugal og Norge igjen. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer

Det mener han kan bli en fordel for Norge.

- Tilskuerne er kravstore. De forventer garantert seier mot Norge. Dersom spillerne ikke presterer vil publikum pipe, sier Sisic.

Nå har 26-åringen, som opprinnelig er fra Bosnia, trappet ned fotballkarrieren. Han studerer på BI i Trondheim og spiller fotball på Stjørdals-Blink i 3. divisjon.

Han har likevel ikke glemt gamle kunster. 10 mål på sju kamper er fasiten så langt i år.

Spår jevn kamp Norge vant 1-0 da lagene møttes på Ullevaal i fjor høst. Sisic tror det blir målfattig og jevnt også i kveld.

- Portugisisk fotball er helt annerledes enn hvordan vi spiller i Norge. De fokuserer mer på teknikk. Selv om Ronaldo og Nani er overlegne de norske spillerne teknisk, så tror jeg det blir en jevn kamp, sier Sisic, som skal se kampen fra TV-stua.

- Hva er ditt resultattips?

- Jeg tipper 1-0 til Portugal, selv om jeg håper Norge tar poeng. Det er ikke umulig om alt stemmer, sier den tidligere Portugal-proffen.

- Har du et tips til Carew for å finne nettmaskene i kveld?

- He-he, jeg tror han vet bedre enn meg hvordan han skal gjøre det.

JEVNT: Nedzad Sisic tror det blir jevnt mellom Norge og Portugal. Foto: KNUT ERLEND JEGERSEN
JEVNT: Nedzad Sisic tror det blir jevnt mellom Norge og Portugal. Foto: KNUT ERLEND JEGERSEN Vis mer