- Negative tanker ble plantet i hodene våre

Strand slakter RBKs Chelsea-forberedelser.

(Dagbladet.no): - De er bare mennesker de også, selv om de er gode fotballspillere, sa Roar Strand til Dagbladet.no dagen før Rosenborgs møte med Chelsea på Stamford Bridge.

Slik virket det ikke på Rosenborgs spillermøter. I sin biografi, som ble presentert i går, går Roar Strand sjeldent hardt ut mot innstillingen som rådet på RBKs spillermøter foran kampen. Framfor å fokusere på egne styrker, handlet det meste om hvor gode Chelsea-spillerne var, ifølge Strand.

- Negative tanker ble plantet inn i hodene våre. Det virket som om vi var sjanseløse før vi i det hele tatt hadde prøvd, sier Strand i biografien, ifølge Adresseavisa.

Klarte ett poeng

Dette var i perioden da det for alvor begynte å storme rundt Knut Tørum. I etterkant har det kommet fram at de aller fleste spillerne, med noen få unntak, ønsket å fjerne treneren.

Den defensive tankegangen ble såpass dominerende at Strand og lagkameratene til slutt krevde et mer offensivt fokus.

- Vi ønsket å være positive, og vise at det var mulig. Det har vi gjort før, og det er veldig viktig å gå på banen med positive tanker. Og det gikk jo bra, utdyper Strand overfor Adresseavisa.

For Rosenborg klarte 1-1 på Stamford Bridge, riktignok etter å ha blitt presset kraftig tilbake på banen utover i kampen.

FORLANGTE MER OFFENSIV TANKEGANG: Roar Strand og lagkameratene ville ikke være med på at Rosenborg bare skulle være opptatt av hva Chelsea var gode på. Strand mener svakhetene til motstanderen - og hvordan de skal utnyttes - er nøkkelen for suksess. Foto: SCANPIX
FORLANGTE MER OFFENSIV TANKEGANG: Roar Strand og lagkameratene ville ikke være med på at Rosenborg bare skulle være opptatt av hva Chelsea var gode på. Strand mener svakhetene til motstanderen - og hvordan de skal utnyttes - er nøkkelen for suksess. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg kan si at jeg er imponert over alle sjansene vi brente. Jeg respekterer Rosenborg, og gratulerer dem med poenget de fikk, men når et lag skaper tjue sjanser og setter femten av dem utenfor mål blir jeg imponert, sa daværende Chelsea-manager José Mourinho etter kampen.

Mer angrepsvillig

Roar Strand mener det var lite typisk Rosenborg å fokusere så lite på eget lag. Foran hjemmekampen mot Valencia var Nils Arne Eggen hentet fram fra kulissene, og det samme var de gamle postulatene hans om angrepsvillig fotball. Samme oppskrift ble brukt i bortekampen på Mestalla, med enda større suksess.

- Svakhetene til motstanderen og hva som kan gjøres for å utnytte dem er nøkkelen til suksess, sier Strand til avisa.

Det er Dagsavisen-journalist Tor Kise Karlsen som har skrevet boka om Rosenborg-veteranen.

PS! Sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen tipper at RBK vil ha fem nye spillere på plass før laget drar til Gran Canari i januar. Aller nærmest en overgang er FFK-kaptein John Anders Bjørkøy, ifølge Adresseavisa.

- Negative tanker ble plantet i hodene våre
<B>MER FOKUS PÅ RBK:</B> Før hjemmekampen mot Valencia framsto Knut Tørum som langt mer offensiv i hodet enn tidligere. Men da hadde han allerede fått beskjed om at han var ferdig. Her takker han Roar Strand for kampen.