PEKTE TIL HIMMELS: Petter Northug jr. vinner dagens 36,1 kilometer jaktstart foran Aleksander Legkov, Dario Cologna (t.h.) og Maksim Vylegzjanin (t.v.). Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIX
PEKTE TIL HIMMELS: Petter Northug jr. vinner dagens 36,1 kilometer jaktstart foran Aleksander Legkov, Dario Cologna (t.h.) og Maksim Vylegzjanin (t.v.). Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIXVis mer

- Nei ... må man svare på alt?

Northug vil ikke utdype seiersgesten sin.


(Dagbladet): Petter Northug demonstrerte styrke på dagens 36,1 kilometer lange jaktstart i Tour de Ski.

Først hentet han inn henholdsvis sju og ni sekunder på Dario Cologna og Maksim Vylegzjanin, så holdt han godt følge med disse to og Aleksander Legkov opp de tøffeste bakkene, så var han med og gjøre jobben slik at Marcus Hellner ikke klarte å ta innpå ham.

Northug vant også spurten i tetkvartetten, og sikret seg 15 bonussekunder og sammenlagtledlse i Touren.

Ny feiring? I det han passerte målstreken pekte han kjapt på brystet sitt, kysset hansken og pekte til himmels. Men Northug ønsket ikke å forklare feiringen da han ble intervjuet av NRK 1 like etter løpet.

- Nei, må man svare på alt? svarte trønderen.

Og det må man selvsagt ikke. Han vil heller snakke om det som skjedde ute i løypa. Blant annet om språklige utfordringer i tetgruppa.

- Det var mange forskjellige språk. Russerne hadde flest poster og fikk mye sekundering på russisk. Jeg prøvde å spørre Legkov på tysk hvor langt det var til gruppa bak, for det fikk jeg veldig lite informasjon om. Han klarte i hvert fall ikke å formidle det til meg sånn at jeg skjønte det. Men Dario fikk sekundering, og da hørte jeg at det var 1.30, sier Northug.

Delte på jobben Gruppa bak inneholdt først og fremst Marcus Hellner, som var ventet å ta innpå noen av løperne foran seg i dag. Hellner var også bare et drøyt minutt bak teten etter en tredel av løpet.

Men et bra samarbeide mellom Northug, Cologna og de to russerne gjorde at de var nesten halvannet minutt foran gruppa til Hellner i mål. Cologna gjorde selvsagt sin del av drajobben, men også Northug og russerne sto bra på.

- Da jeg begynte å ta føringer nedover, var det lettere å få med seg gruppa. Maksim (Vylegzjanin) og Legkov gjør litt det samme som jeg gjør, spesielt Maksim. Så hvis jeg bidrar litt, så gjør han det samme. Så med tanke på det som skjer framover tror jeg det var bra at jeg gjorde det, og det kostet ikke for mye, sier Northug til NRK.