Blir idrettspresident Tom Tvedt gjenvalgt?

Nei, det er ikke for høye bar-regninger som skal felle ham

På tide å få litt mer norsk virkelighet inn i spillet om presidentmakten.

BESTEVENNER: Med Trine Skei Grande som ny kulturminister, har hele det politiske presset mot idrettspresident Tom Tvedt (til høyre) stoppet opp. Det er noen gode grunner for det. Men de samme grunnene gjør at Tvedt ikke nødvendigvis blir bedt om å ta fire nye år som sjef for norsk idrett. FOTO: Ole Henrik Tveten / NTB scanpix
BESTEVENNER: Med Trine Skei Grande som ny kulturminister, har hele det politiske presset mot idrettspresident Tom Tvedt (til høyre) stoppet opp. Det er noen gode grunner for det. Men de samme grunnene gjør at Tvedt ikke nødvendigvis blir bedt om å ta fire nye år som sjef for norsk idrett. FOTO: Ole Henrik Tveten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Mer enn to års sammenhengende nyhetstrøkk om de sentrale idrettsledernes valg av viner og flyseter, har ikke vært fake news. De har derimot i sine detaljer vært pinlig korrekte, og gitt et sammenhengende folkelig press på å få skiftet ut idrettspresident Tom Tvedt og alle hans styremedlemmer. Men hva når dette presset nå plutselig har forsvunnet?

Det skjedde på det årlige ledermøtet til Norges Idrettsforbund denne helgen, og etterlot et ganske forbløffet pressekorps. Den politiske virkeligheten i idrettsbevegelsen var visst ikke helt som mediene trodde. Denne helgen så det til og med ut som Tvedt ; som forlengst var dømt til nederlag etter et sviende prestisjetap på Dagsrevyen så langt tilbake som i oktober 2016, likevel kan håpe på gjenvalg på neste års Idrettsting.

Akkurat det blir nok hakket for vanskelig for en president som lenge har vært lammet av den røffe kritikken.

Men om han faller, er ingen bar-regninger i seg selv bra nok grunn til å skifte ut ledelsen av norsk idrett.

RIKTIGNOK har disse regningene vært sentrale i de medieavsløringene som har gjort ledelsen av Idrettsforbundet til ufrivillig folkeforlystelse. Det er liten tvil om at det underveis både er blitt drukket for mye og for dyrt på enkelte av idrettsledernes sammenkomster, men ikke i et slikt omfang at det alene er nødt til å kaste verken president eller styre. Disse festene minner jo alt for mye om det vi ellers er vant med i nærings -og foreningslivet vårt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer