- Nei, det er ikke juks

Men den må Northug lenger ut på Mosvik-jordet med. Se skikongens Beckham-plagiat.

(Dagbladet): De færreste betviler at Petter Northug er i stand til å gjøre fantastiske ting på ski.

Om han er kapabel til det samme på fotballbanen er mer tvilsomt - da Dagbladet var til stede på en Mosvik-kamp for et år siden utmerket han seg som en klassisk «best uten ball»-spiller.

I en video som nylig ble lagt ut på YouTube framstår Northug derimot som en ballvirtuos av de helt sjeldne.

Fra 25-30 meters hold slår han tre baller opp i tre søppelkasser med en presisjon selv Lionel Messi og Cristiano Ronaldo ville slitt voldsomt med å kopiere.

At den artige videoen er en bløff er med andre ord rimelig innlysende - men Northug nekter like fullt å legge kortene på bordet.

Da han på en pressekonferanse i Val Senales fikk spørsmål fra svenske Expressen om videoen var ekte eller ikke, svarte han på klassisk Northug-vis.

- Det er en grunn til at jeg slår pasninger på midtbanen, og det ser du på det klippet der.

- Det er ikke juks, altså?

- Nei, sier Northug.

Samtidig hevder han at avstanden bort til søppekassene var 50 meter, og at han kun trengte tre forsøk på treffe tre ganger.

- Det er bare for å vise at vi som spiller på Mosvik ikke leker, sier han til Expressen.

Pussig nok ligger Mosvik bare i 6. divisjon, selv med pasningsmesteren Northug på laget. I årets sesong endte laget på 4. plass.

Northug er for øvrig ikke den første som medvirker til fotballvideoer som kan se utrolige ut ved første øyekast. Ronaldinho fikk stor oppmerksomhet da han klinket ballen i tverliggeren fra 16 meter, tok imot ballen på brystet og gjentok seansen tre ganger etter hverandre.

For godt til å være sant? Ja - noe Zlatan også var rask med å melde.

David Beckham gjorde for øvrig nøyaktig den samme øvelsen som Petter Northug, bare med sand som underlag og uten sko på føttene. Tre ganger siktet han oppi søppelkassa fra langt hold - tre ganger gikk ballen akkurat dit den skulle.

Men selv om Beckham har noe bedre forutsetninger for å greie noe slikt enn Northug, er heller ikke den videoen ekte.