VAREMERKE: Antoine Griezmann pleier å feire på denne måten, men noen ganger glemmer han det. Det gjorde han ikke i går. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
VAREMERKE: Antoine Griezmann pleier å feire på denne måten, men noen ganger glemmer han det. Det gjorde han ikke i går. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB ScanpixVis mer

Nei, dette er ikke en hyllest til Ronaldinho

Derfor feirer Antoine Griezmann slik.

(Dagbladet): Antoine Griezmann har vokst til å bli EMs store spiller. I semifinalen sikret han seg mange overskrifter etter to scoringer mot maskineriet Tyskland, som ble sendt på hodet ut av mesterskapet.

Det første målet kom fra krittmerket, og på den andre scoringen var han brennkvikk som satte foten til etter at Neuer var på bærtur i egen boks.

Etter begge scoringene feiret Griezmann med å stikke ut tommel og lillefinger mens han veivet hånda fram og tilbake under en dans. Feiringen har blitt angriperens varemerke.

- Jeg har feiret slik når jeg scorer for Atletico Madrid og skulle gjort det da jeg scoret mot Albania, men følelsene tok overhånd og jeg glemte det, sa Griezmann før kampen mot Tyskland.

I den aktuelle kampen ble Griezmann plassert på benken etter åpningskampen mot Romania - noe han ikke var fornøyd med. Han kom innpå etter 68 minutter og scoret 1-0-målet på overtid.

- Det samme skjedde da jeg utliknet mot Irland. Da jeg scoret mål nummer to husket jeg på det, sier han.

En dans

Mot Tyskland glemte han det ikke. Men hvorfor feirer han slik?

Det er rett og slett en dans fra Drakes populære sang Hotline Bling, som Griezmann tydeligvis liker godt.

Du har sikkert sett brasilianeren Ronaldinho feire på samme måte på fotballbanen. Det er opprinnelig et surfetegn fra Hawaii som kalles «shaka» eller «the shaka», som betyr «Hang Loose».

SHAKA-FEIRING: Ronaldinho feiret ofte på samme måte som Griezmann. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/NTB Scanpix
SHAKA-FEIRING: Ronaldinho feiret ofte på samme måte som Griezmann. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/NTB Scanpix Vis mer

Spongebob

Det er ikke det eneste «ritualet» franskmannen har under kamp. Det var iallfall ikke det tidligere.

For Griezmann har nemlig sansen for tegneseriekarakter Spongebob (Svampebob).

Tidligere har det blitt avslørt at Griezmann bruker Spongebob-undertøy under kamp for hell og lykke.

Den overtroen vil ikke bli mindre gjeldende om det skulle bli EM-gull i kveld. Kanskje vi også får se den karakteristiske feiringen?

Toppscorer

Den lille franskmannen som «ingen» franske klubber ville ha på grunn av størrelsen, har i dette EM notert seg for dobbelt så mange scoringer som nummer to på toppscorerlista med sine seks mål.

Det er tre mål opp til Michel Platinis legendariske rekord på ni scoringer i et og samme EM-sluttspill. Griezmann har også levert varene for Atletico Madrid denne sesongen, og det blir vanskelig å se forbi 25-åringen når nominasjonene til Gullballen offentliggjøres seinere i år.

EM-finalen mellom Portugal og Frankrike spilles søndag 21.00 på NRK.

- Vi er veldig glade. Nå kan vi begynne å drømme om det som skal skje søndag, men vi må holde føttene på bakken. Vi skal nyte dette i kveld, og så starter vi arbeidet med å restituere og forberede oss til finalen. Fansen ga oss en stor opplevelse i dag, og jeg håper at det blir slik i finalen også, sa Griezmann etter Tyskland-kampen ifølge NTB.

EM-finalen mellom Frankrike og Portugal kan du se 21.00 på NRK.