Nei, disse gutta har ikke vunnet noe

Men lille Tahiti scoret mot vinneren av Afrika-mesterskapet.

 GLEDESSCENER:  - Det å score et mål er et stort sportslig mål for oss, sa Tahitis trener før mesterskapet. Foto: Bruno Magalhaes / AP / NTB scanpix
GLEDESSCENER: - Det å score et mål er et stort sportslig mål for oss, sa Tahitis trener før mesterskapet. Foto: Bruno Magalhaes / AP / NTB scanpixVis mer

• Nigeria - Tahiti 6-1 (3-0)

(Dagbladet): Tahiti spilte i kveld sin første kamp i et stort mesterskap. Det var knyttet stor spenning til laget med en utenlandsproff, tre klubbløse spillere, en lastebilsjåfør og en fjellklatrer.

- Vi har spillere som gjør forskjellige jobber, men ni av dem er arbeidsledige. Noen er bud, vi har en lastebilsjåfør, noen er gymlærere og noen er regnskapsførere, sier lagets trener Eddy Etaeta til Toronto Sun.

Drømmemålet Før mesterskapet sa landslagstreneren at målet i Brasil var å score ett mål.  Det var alt de ønsket seg.

Etter 55 minutter ekspolderte Tahiti-fansen.  Laget fikk det ene målet de drømte om. Jonathan Tehau ruvet høyest i feltet på en corner og stanget ballen i mål.

Jubelscenene som fulgte var magisk. Det så ut som Tahiti hadde vunnet mesterskapet.  Alle spillerne kastet seg ned i en klynge og begynte å padle.

Da får det så være at Nigeria allerede hadde scoret tre mål og hadde punktert kampen.

- Tahiti var litt bedre enn det vi kunne frykte, sa Ståle Solbakken til TV2 Zebra.

Katastrofestart Tahiti fikk en så tung start som det er mulig å få på turneringa. En lang ball inn feltet ble avklart av en Tahiti-spiller. Og der startet problemene.

Klareringen gikk rett i beina på dommeren, som elegant sendte den videre til Uwa Elderson Echiéjilé. Den nigerianske spilleren fyrte fra tjue meter, og ballen gikk via to Tahiti-spillere, endret retning og fintet keeperen helt ut før den trillet i mål.

Nigeria gjorde som de ville før pausen, og ga seg ikke før de hadde scoret tre mål.

Det kunne ha vært mye mer, men de nigerianske spillerne virket ukonsentrerte og umotiverte, og lekte seg for mye foran mål.

Tempoet i kampen passet bedre for en ferie i Stillehavet enn på en fotballbane i Brasil. Nigeria hadde muligheter nok til å score dobbelt så mye mål.

 - Tahiti mangler bare teknikk, taktikk, fysikk og fotballforståelse fra å være et godt lag, skrev Lars Tjærnås på Twitter.

Etter hvert ble også Tahiti-spillerne veldig slitne. Nigeria gjorde som de ville, og ga seg ikke før de hadde scoret seks  mål.