- UNØDVENDIG: John Arne Riise diskuterer med Tarik Elyounoussi ved straffemerket i går kveld. Kjetil Rekdal mener det var unødvendig av Riise å forstyrre Tarik før det avgjørende straffesparket. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
- UNØDVENDIG: John Arne Riise diskuterer med Tarik Elyounoussi ved straffemerket i går kveld. Kjetil Rekdal mener det var unødvendig av Riise å forstyrre Tarik før det avgjørende straffesparket. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIXVis mer

«Nei, fløtt deg!» sa Rekdal da lagkompis ville stjele straffe

Mener Riises straffe-tigging i går var unødvendig.


(Dagbladet): Da Norge fikk straffespark på stillingen 1-1 ti minutter før slutt mot Kypros, begynte Tarik Elyounoussi forberedelsene til det viktige skuddet.

John Arne Riise kom løpende fra sin backposisjon, og ville gjerne skyte. Men Tarik sto på sitt, fortalte han pressen etter kampen i går.

- «Jeg har en veldig god følelse, så den tar jeg», sa jeg. 

- Og da ga han seg? 

- Han prøvde seg litt til, sa Elyounouissi med et smil.

Kjetil Rekdal var i en årrekke klart førstevalg fra straffemerket på det norske landslaget. Han synes det var unødvendig av Riise å ta en diskusjon om straffesparket så lenge Elyounoussi var klar for å skyte.

- Det er ikke optimalt. Han som er bestemt til å ta straffesparket bør få muligheten til å konsentrere seg om å skyte. Det var tydelig at det var Tarik, og da trenger ikke i utgangspunktet John Arne komme bort, sier Rekdal til Dagbladet.

Fjørtoft ville skyte Kjetil Rekdal husker selv at han ble tryglet om å overlate et straffespark til en lagkamerat på landslaget.

- Jeg husker vi hadde en sånn episode i Hviterussland. Vi ledet 3-0 og fikk straffe. Jan Åge hadde ikke scoret på lang tid, og spurte om han kunne få ta det. «Nei, flytt deg» sa jeg bare da, forteller Rekdal.

AaFK-treneren tror John Arne Riise utelukkende hadde gode intensjoner i går, men mener det kunne vært forstyrrende for Tarik som forberedte seg til det meget viktige skuddet.

- Det var unødvendig av John Arne å stresse ham. Det er typisk John Arne, han vil så gjerne bidra. Og det er ikke negativt, det er viktig å huske på. Men tidspunktet var ikke riktig. Tarik vet at han skal ta straffesparket, han har sikkert en klar formening om hvordan han skal gjøre det. Hvis du da skal bli forstyrret av lagkameratene i tillegg til at motstanderne forsøker å forstyrre deg, er ikke det optimalt, sier Rekdal.

- Beundringsverdig John Arne Riise tok det avgjørende straffesparket mot Slovenia - til tross for at Espen Ruud egentlig var foran ham på lista av spillerne som var igjen på banen. 

- Det er beundringsverdig at John Arne ville avgjøre en kamp til. Men det er visse ting man ikke diskuterer på en fotballbane, sier Rekdal.

Riise sa i intervjuene etter kampen at han mente det ikke hadde noen betydning hvem som sto øverst på rangeringen av straffeskyttere før kampen.

- Det sto to navn der, og det spiller ingen rolle hvem som står først på den lista, sa Fulham-backen.

STRAFFESPARKEKSPERT: Kjetil Rekdal var fast straffeskytter på landslaget i en årrekke. Her feirer han det legendariske vinnermålet mot Brasil i VM 1998. Foto: PAOLO WHITAKER / REUTERS / NTB SCANPIX
STRAFFESPARKEKSPERT: Kjetil Rekdal var fast straffeskytter på landslaget i en årrekke. Her feirer han det legendariske vinnermålet mot Brasil i VM 1998. Foto: PAOLO WHITAKER / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer