Nei, gutten din skal nok ikke bli en fotballstjerne

Det er fint å bli god i fotball, men først må vi gjøre litt hoderegning for å finne ut hvor mange som skal bli virkelig gode.

BARE KOS? Hygge mellom ungene fra Skiold og Strømsgodset. Er det denne kosen som ødelegger for det norske herrelandslaget?
BARE KOS? Hygge mellom ungene fra Skiold og Strømsgodset. Er det denne kosen som ødelegger for det norske herrelandslaget? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SELVSAGT trigges den aller største pappadebatten idet herrelandslaget vårt i fotball åpnet EM-kvaliken på hjemmebane uten et eneste skudd på mål. For det er helst fedre og sønner det er snakk om når det er barneidrettsbestemmelser og talentutvikling som skal diskuteres. At fotballjentene noen dager seinere gikk rett til VM-sluttspillet, betyr tilsynelatende ingen ting for den degenereringen som visstnok er i ferd med å skje vår oppvoksende slekt bare fordi de beste ikke får lov til å bli best.

Eller som Dagbladets spaltist Kjetil Rolness bekymret uttrykte det forleden i kommentaren "Norsk talentavvikling":

- Likhetsmodellen er som skapt for å hindre barn i å bli gode spillere.

I ROLNESS sin triste fotballhverdag er det klasselag, foreldretrenerne og manglende differensiering som har skylda for at vi ikke får fram flere spillere på nivå med Mats Møller Dæhlie eller Martin Ødegaard. Med artistnavnet "Jens Pikenes" får Rollness også påpasselig med Caroline Graham Hansen blant stjernene som har lyktes mot alle odds, men der stemmer jo ikke kvinnelandslagets resultater med teorien om at likhet i barneleken fører til forfall blant de aller beste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer