DRISTIG: Derrick Johnsons takling sendte New England Patriots' Rob Gronkowski ut på en skikkelig luftetur, men «Gronk» klarte likevel å redde touchdown.Foto: SCANPIX/REUTERS/Brian Snyder
DRISTIG: Derrick Johnsons takling sendte New England Patriots' Rob Gronkowski ut på en skikkelig luftetur, men «Gronk» klarte likevel å redde touchdown.Foto: SCANPIX/REUTERS/Brian SnyderVis mer

Nei, han brekker faktisk ikke nakken her

- For meg hadde det vært slutten, sier lagkamerat om Gronkowskis touchdown.

(Dagbladet): New England Patriots tok en overlegen seier 34-3 over Kansas City Chiefs i natt, men det er «tight end» Rob Gronkowskis spektakulære touchdown alle snakker om etterpå.

Gronkowski hadde allerede bryskt ryddet unna ett taklingsforsøk da linebacker Derrick Johnson satte absolutt alt inn mot hoftepartiet hans for å hindre scoring, men en fantastisk akrobatisk manøver lot Patriots-stjernen få tellende poeng likevel.

- Jeg prøvde å felle ham, få ham ut av banen, sier Johnson til ESPN, men det lyktes han dårlig med.

Hadde vært slutten
For Rob Gronkowski gikk nesten helt rundt i lufta med ballen i hendene, landet på nakken så det smalt, men klarte likefullt å redde ballen innenfor riktig område.

Nakketreffet i bakken så ut som typen som kan ende i alvorlige skader, men 22-åringen var snart på beina, ristet av seg sammenstøtet og markerte touchdownen på sedvanlig vis.

Se video på NFLs hjemmesider

- Unggutter som ham spretter rett opp igjen, sier Gronkowskis mer rutinerte lagkamerat, Brian Waters.

- For meg hadde det der trolig vært slutten, sier Waters.

Telte til ti
Rob Gronkowski debuterte for Patriots i 2010, og har hatt stor suksess i sine første NFL-måneder. To touchdowns i går betyr 20 totalt på 26 kamper så langt, det er rekord for en tight end i NFL-sammenheng.

NAKKEBREKKER: Gronkowskis touchdown i flere bilder.Foto: SCANPIX/REUTERS/Brian Snyder
NAKKEBREKKER: Gronkowskis touchdown i flere bilder.Foto: SCANPIX/REUTERS/Brian Snyder Vis mer

Selv forteller 22-åringen at legene var bekymret for hjernerystelse og det som verre var etter den spektakulære «scoringen».

- Ja, de stilte meg masse spørsmål, til jeg begynte å kaste ut mattespørsmål selv, sier Gronkowski.

- Jeg sa: «Kompis, jeg kan telle til ti», og så telte jeg til ti. Men det er jo ganske lett, så de lot meg fortsette, sier unggutten med et glis.

Jubelkvelden kom på et godt tidspunkt for mannen med kallenavnet «Gronk», som har vært i hardt vær den siste uka etter å ha postet et Twitter-bilde av seg selv i bar overkropp sammen med pornostjerna Bibi Jones.