Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupavslutning langrenn Quebec

- Nei, hva er det Finn driver med da?

Heidi Weng skjønte ingenting da Finn Hågen Krogh plutselig stoppet opp i løypa. 

LYKKELIGERE DAGER: Her smiler Finn Hågen Krogh etter VM-gullet i stafett i Lahti. I dag ga han opp sesongavslutningen i Quebec.<br>&nbsp;Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
LYKKELIGERE DAGER: Her smiler Finn Hågen Krogh etter VM-gullet i stafett i Lahti. I dag ga han opp sesongavslutningen i Quebec.
 Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

QUEBEC (Dagbladet): Midt under intervjuet med Dagbladet avbryter Heidi Weng seg selv og sier:

- Nei, hva er det Finn driver med, da? Oi! Han stoppa opp.

Rett foran øynene hennes stoppet Finn Hågen Krogh fullstendig opp. I svingen helt innerst på stadion, med nesa ut i løypa igjen, orket ikke Krogh kjempe mer for plasseringene i minitouren.

- Jeg var helt pinne stiv. Når pallen glapp så hadde jeg ikke noe lyst til å gå mer, sier Krogh til Dagbladet.

Med startnummer fire på brystet var han 11 sekunder unna andreplassen da de la ut på dagens femten kilometer lange fristilsetappe, men de sekundene ble for tunge å hente inn.

Det vil si, han hentet dem inn, men stoppet like etterpå.

- Når du har ryggen og må slippe små meter hele tida, så skjønner du at det ikke går. Jeg hadde én sjanse, det var å åpne hardt og komme med. Den planen fulgte jeg, men jeg var for sliten da jeg kom opp, så da var det kjørt, sier Krogh.

De neste kilometerne raste Krogh bakover i feltet. Utøvere som vanligvis ikke er i nærheten av Krogh suste forbi som om det var en lek.

Til slutt endte han på 70. plass, over åtte minutter bak Johannes Høsflot Klæbo.

- Det var fint vær og en fin løype, så da var det bare å ta seg en treningsøkt, sier Krogh, og legger til at han er glad sesongen er over nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media