SLO UT HÅRET:  Ezinne Okparaebo følger planen og dropper 100-meteren under Bislett Games i morgen kveld. Hun er ikke det minste redd for at hun ikke skal klare OL-kravet senere i sommer. Foto: Tormod Brenna
SLO UT HÅRET: Ezinne Okparaebo følger planen og dropper 100-meteren under Bislett Games i morgen kveld. Hun er ikke det minste redd for at hun ikke skal klare OL-kravet senere i sommer. Foto: Tormod BrennaVis mer

- Nei, jeg er ikke stressa i det hele tatt

Ezinne Okparaebo (28) har fortsatt ikke klart OL-kravet.

Ezinne Okparaebo står over 100-meteren under Bislett Games i morgen. I stedet løper hun en showpreget 60-meter.

- Kroppen - og hodet - trenger litt hvile etter tre konkurransehelger på rad. Det har vært planen hele tida. Jeg kommer til å trene hardt en periode på et par uker framover, med tanke på det som skal skje senere i sommer, sier Okparaebo til Dagbladet.

Og, med «senere i sommer» legger hun ikke skjul på at hun først og fremst tenker på OL i Rio de Janeiro i august.

Det er bare et litt skår i gleden, Ezinne har fortsatt ikke løpt fort nok til å være automatisk kvalifisert. Hun har tatt det internasjonale kravet på 11.32, men Norge forlanger formelt sett tider på 11,20 for å sende kvinnelige sprintere til OL.

Så langt i sommer har Ezinne prestert 11,27 i Golden League-stevnet i Birmingham.

- Egentlig hadde jeg tatt sikte på å klare kravet i Tyskland, men der fikk jeg dessverre 1,6 sekundmeter motvind. Det er sånt som kan skje, sier Norges desidert beste sprinter.

Ingen uro Hun stilte på friidrettsforbundet pressekonferanse foran Bislett Games i dag med stort hår, og et enda større smil.

- Jeg har det gøy med det jeg driver med, sier hun om humøret.

- Men det var dette OL-kravet da?

- Du, det er jeg overhodet ikke stressa av, det kommer når det kommer. Jeg vet jeg kan løpe så fort, og jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å gjøre det også, sier Ezinne til Dagbladet.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.