- Nei, jeg har ikke hilst på Ronaldo

Martin Ødegaard skulle helst vært oppmerksomheten foruten.

OMSVERMET: Det er ikke bare toppklubbene som samler seg rundt Martin Ødegaard, her står norsk presse i ring for å få et lite intervju med unggutten etter dagens trening. Foto: Christian Roth Christensen
OMSVERMET: Det er ikke bare toppklubbene som samler seg rundt Martin Ødegaard, her står norsk presse i ring for å få et lite intervju med unggutten etter dagens trening. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

DRAMMEN (Dagbladet): Martin Ødegaard møtte pressen for første gang etter at det i går ble kjent at den norske unggutten hadde besøkt Real Madrid.

På forhånd hadde Strømsgodset gjort det klart at Martin ikke kom til å svare på spørsmål om den spanske storklubben, eller andre klubber for den del. Bortsett fra Strømsgodset og det at han akkurat er tatt ut på det norske landslaget igjen ville bli kommentert, het det.

Men selvfølgelig fikk han spørsmål om Real Madrid.

- Jeg kommer ikke til å kommentere klubber eller noe sånt. Hvis jeg skal begynne med det så kommer jeg ikke til å få gjort noe annet, så det kommer jeg ikke til å gjøre, sa Martin på en fellesseanse på Marienlyst i Drammen og sa gang på gang at han bare har fokus på å trene og å bli bedre til å spille fotball.

- Er det smigrende å bli møtt av interesse fra så store klubber?

- Det er som jeg har sagt tidligere, det er hyggelig og smigrende, men jeg veit hva jeg skal ha fokus på, og det klarer jeg fint, sier Martin.

- Jeg har ikke tenkt så mye på dette ennå. Jeg kommer til å tenke mer på det når jeg har besøkt noen klubber etter sesongen.

- Hvor mange flere kommer du til å besøke?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Landslagsplass
Mot Bulgaria ble han tidenes yngste spiller i en EM-kvalifisering, og i dag ble altså femtenåringen tatt ut på landslaget igjen. Nå er det ingen tvil om at han regnes som god nok for spill på det øverste nivået.

- Det er så klart utrolig morsomt å bli tatt ut igjen. Det var det jeg håpet på og hadde lyst til, sier Ødegaard.

Før uttaket kunne pappa Ødegaard fortelle NTB at han mente sønnen trengte hvile etter en lang sesong nå. Den unge kroppen begynte å bli sliten.

Martin selv syns det er dumt at det bare er en seriekamp igjen av sesongen, men innser også at han kanskje kan ha godt av å hvile seg litt.

- Jeg har vært i en vekstfase, og det kan hende jeg er i det ennå, så det har vært litt ekstra belastning. Jeg har spilt på et høyere nivå enn tidligere også, så det er klart det blir litt ekstra for kroppen. Da er det nok lurt med en liten pause etter sesongen også, sa han.

Ikke møtt CR7
Presseoppbudet på Marienlyst var uvanlig stort etter Madrid-besøket. Selv om han ikke ville kommentere Real Madrid eller noe annet, avslørte han at all oppmerksomheten er slitsom.

- Jeg kunne godt vært denne oppmerksomheten foruten, men det er vel sånt som hører med, sa han, før han ble lurt utpå om Real Madrid igjen.

- Har du hilst på Cristiano Ronaldo?

- Nei, det har jeg ikke.