IKKE FORFENGELIG: Cristiano Ronaldo sier han ikke er så forfengelig som mange skal ha det til. Onsdag kveld skal han møte gamle lagkamerater, når Manchester United kommer på besøk. Foto: Andres Kudacki / AP / NTB Scanpix
IKKE FORFENGELIG: Cristiano Ronaldo sier han ikke er så forfengelig som mange skal ha det til. Onsdag kveld skal han møte gamle lagkamerater, når Manchester United kommer på besøk. Foto: Andres Kudacki / AP / NTB ScanpixVis mer

- Nei, jeg står ikke 30 minutter foran speilet

- Trenger ikke det med så fint hår, sier Ronaldo.

Fotballstudio: Real Madrid-Manchester United klokka 20.45.

(Dagbladet): Det er i et eksklusivt intervju med den engelske tabloidavisa The Sun Ronaldo tar et humoristisk oppgjør med historiene om sin egen forfengelighet.

På spørsmål om han kan gå forbi et speil uten å se på seg selv, sier en leende Ronaldo:

- Det er ikke sant, det er en vits! Jeg husker ikke hvem som sa det om meg, men det stemmer ikke. Jeg står ikke foran speilet i 30 minutter. Jeg lover, jeg står ikke mer enn ett. Når du har så fint hår som meg, er det lett å style det, sier han ifølge avisa.

Det er flere tidligere lagkamerater fra Manchester United som har snakket om Ronaldos forfengelighet, en av dem Wayne Rooney.

- Ved plassen hans i garderoben på Old Trafford er det et speil. Da jeg spilte med Ronaldo kunne han ikke gå forbi det uten å beundre seg selv, også når vi skulle spille kamp. Det var alltid den samme rutinen; drakta tas på, støvlene tas på, så ser han på seg selv og psyker seg opp. Jeg har aldri møtt en med mer tro på seg selv. Han er ikke sjenert, skrev spissen i biografien som ble sluppet i fjor.

Det to møtes igjen på banen onsdag kveld. Da tar Real Madrid i mot Manchester United i åttendedelsfinalen i Champions League.

- Lykkelig i Madrid
Ronaldo får også spørsmål om hva som er best og verst med livet hans.

- Det beste er å drive med det jeg elsker og å være lykkelig. Jeg har et godt liv og en herlig familie. Det verste er å være for berømt. Det er ikke bra å være så berømt. Uansett hvor jeg er i verden, blir jeg gjenkjent, sier han.

Denne sesongen har flere medier meldt at Ronaldo er misfornøyd med situasjonen i Real Madrid. Det har også blitt spekulert i om han vil tilbake til United.

- Jeg spiller for Real Madrid, og er lykkelig her. Det er familien også. Framtida? Det vet ingen, bare gud.

- Kan ikke gå til City
Dersom Ronaldo skulle forlate Madrid før kontrakten går ut i 2015, er det ytterst få klubber som har råd til superstjernen. Real kjøpte ham for 80 millioner pund i 2009, og selv om verdien antakeligvis ikke er like høy i dag siden det bare er drøye to år til kontrakten går ut, vil han fortsatt bli en dyr mann.

En av få klubber som ville hatt råd er Uniteds styrtrike byrival, Manchester City.

- Jeg ville ikke sagt det er umulig, for alt er mulig i fotball. Men jeg kan si at det ville vært veldig, veldig, veldig (gjentas mange flere ganger, journ. anm.) vanskelig å gå til City. Jeg kunne ikke gjort det siden hjertet mitt er i United, sier han. 

SYNDEREN: Wayne Rooney påsto i biografien sin at Ronaldo alltid må sjekke refleksjonen av seg selv når han går forbi speilet. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB Scanpix
SYNDEREN: Wayne Rooney påsto i biografien sin at Ronaldo alltid må sjekke refleksjonen av seg selv når han går forbi speilet. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB Scanpix Vis mer