- Nei, jeg tenkte på hva jeg skulle spise i kveld

Sarkastisk Anand etter tabbe-tapet.

CHENNAI/OSLO (Dagbladet): Magnus Carlsen vant med svarte brikker, og gikk dermed opp til 6-3 sammenlagt i VM-kampen mot Vishy Anand.

Anand gjorde en tabbe i sitt siste trekk, der han satte springeren på f1 etter at Carlsen hadde fått en ekstra dronning og satt den hvite kongen sjakk. Magnus flyttet dronninga til e1, og Anand ga opp kampen.

- Så snart jeg satte hesten på f1 så jeg hva jeg hadde gjort. Hva kan jeg si? sa en resignert Anand under pressekonferansen etter partiet.

Også Magnus Carlsen sier han så at han hadde vunnet kampen - med en ekstra dronning på brettet - etter Anands feilvurdering.

- Da han flyttet hesten til f1, skjønte jeg at han hadde gjort en bommert, sier nordmannen.

Anand klarte ikke å styre seg for et sarkastisk svar da ukrainske Anastazia Karlovitsj, som styrer pressekonferansene, spurte Anand hvor vidt han vurderte alle mulighetene etter at Magnus fikk en ekstra dronning og satte press på ham:

- Nei, jeg tenkte på hva jeg skulle spise i kveld, sa Anand.

Det ble blikkstille i salen.

- Ser ikke bra ut For det var en verdensmester som innså at tronen er i ferd med å glippe, Han må vinne tre strake partier, to av dem med svarte brikker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg prøver selvsagt, men situasjonen ser ikke veldig god ut, sier inderen.

Han gikk aggressivt til verks i dag, og hadde Carlsen under press i lang tid.

- Jeg trengte å endre kursen i kampen drastisk. Det var derfor jeg gjorde dette, sier Anand.

Carlsen sier det var et tøft parti i dag.

- Vi fikk en veldig, veldig skarp posisjon fra åpningen, sier han.

Satset på motangrep Carlsens kongestilling var under trussel, og han sier han ikke kunne forsvare seg slik han normalt ville ønsket.

- Jeg måtte satse alt på motangrep. Det var en utrolig rekke av kompliserte utfall. Jeg var ikke sikker på hva jeg skulle gjøre. Men det viste seg at trekkene mine ikke var så kompliserte, jeg spilte det jeg måtte gjøre hele tida, sier han.

Nå trenger han bare remis i ett av de tre siste partiene for å ta det halve poenget som gjør ham til verdensmester. Men han valgte, etter lang tenkepause, å ikke svare på spørsmålet om sjakken opplever et tronskifte nå.

- La oss være korrekte denne gangen, sier Magnus.

For først skal VM-kampen avgjøres.

I morgen spiller han med hvite brikker. Sjansen er gode for at vi i morgen ettermiddag har en historisk norsk verdensmester i sjakk.

ET HALVT POENG UNNA: Magnus Carlsen slo Vishy Anand med svarte brikker i dag. Han trenger én remis på tre partier for å bli verdensmester. Foto: Bjørn Langsem
ET HALVT POENG UNNA: Magnus Carlsen slo Vishy Anand med svarte brikker i dag. Han trenger én remis på tre partier for å bli verdensmester. Foto: Bjørn Langsem Vis mer