Nei, Justyna Kowalczyk har ikke fått rett

Den gamle kritikken mot de astmasyke løpere blir ikke mer korrekt fordi norsk langrenn nå har rotet det til.

VONDT Å TAKLE: Fra OL i 2010 har Justyna Kowalczyk stadig oftere blitt fragått av Marit Bjørgen. Det har vært vanskelig for Justyna å akseptere uten forklaringen om at Marits nye astmamedisin har en prestasjonfremmende effekt. FOTO Lise Åserud / Scanpix.
VONDT Å TAKLE: Fra OL i 2010 har Justyna Kowalczyk stadig oftere blitt fragått av Marit Bjørgen. Det har vært vanskelig for Justyna å akseptere uten forklaringen om at Marits nye astmamedisin har en prestasjonfremmende effekt. FOTO Lise Åserud / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MENS skiledelsen leter etter troverdige navn til granskingsgruppen sin for å få fram sannheten om hvilken medisinering som de siste årene er blitt gitt i norsk langrenn, skal resten av oss foreløpig være litt varsomme med å dele ut merkelapper for «troverdighet».

Det skjedde i Aftenposten forleden der kommentatoren hadde den tilsynelatende perfekte tittelen på tillitskrisa for skisporten vår. Kommentaren het «På tide å innrømme at Kowalczyk hadde rett» og var en ellers fin kritisk gjennomgang av det norske langrennsmiljøetets mislykkete forsøk på å forklare behovet for å gi astmamedisin til friske utøvere.

Stort mer salt er det ikke mulig å gni inn i den dopingkrisen som kan bli banesåret for norsk langrenn som en kjernesunn, uskyldsren nasjonalidrett. Justyna Kowalczyk sin gjentatte klaging på medisineringen av astmasyke Marit Bjørgen, har jo gitt Justyna rollen som «Bad Girl» blant skijentene:

- Uansett hva jeg sier, skal jeg betraktes som «Bad girl» og mine meninger skal oppfattes kun som arroganse. Likevel er jeg glad at det var jeg som begynte diskusjonen, fordi disse sakene er ikke ensidige, sa Justyna om bruken av astmamedisiner i langrenn for et par år siden..

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer