SA NEI TIL CAPELLO: Men Paul Scholes røper for lokalavisa i Oldham at svaret fort ville vært et annet om italieneren hadde gitt lyd fra seg litt før. Foto: AP Photo/Antonio Calanni
SA NEI TIL CAPELLO: Men Paul Scholes røper for lokalavisa i Oldham at svaret fort ville vært et annet om italieneren hadde gitt lyd fra seg litt før. Foto: AP Photo/Antonio CalanniVis mer

Nei-mannen Scholes var klar for comeback i VM

Men telefonen fra Capello kom for seint.

||| (Dagbladet): I august 2004 fant Paul Scholes ut at han ikke ønsket å spille mer for England.

Manchester Uniteds midtbanemaestro ønsket å bruke mindre tid på reising og mer tid på familien, og siden den gang har han avslått samtlige overtalelsesforsøk fra engelske landslagssjefer om et comeback.

Det siste forsøket skjedde så seint som i mai. Men Fabio Capello fikk det samme svaret som sine forgjengere: Nei takk.

I et intervju med lokalavisa Oldham Chronicles i dag røper Scholes at han nok ville vært villig til å iføre seg den engelske landslagsdrakta igjen - om bare telefonen fra landslagssjefen hadde kommet tidligere.

- Det var en stor avgjørelse å ta, og jeg fikk egentlig ikke nok tid til å tenke over det. Derfor bestemte jeg meg for å ikke takke ja til tilbudet. Hvis de hadde spurt tidligere ville jeg trolig sagt ja, sier han.

Ville ikke ta plassen fra andre
Liverpools marerittsesong ble avgjørende for at en annen landslagsavhopper, Jamie Carragher, lot seg lokke tilbake på landslaget. I etterkant har Carragher fortalt at han likevel hadde kvaler, spesielt med tanke på sin manglende deltakelse i «grovarbeidet» med å spille England til VM.

Slike tanker hadde også Scholes.

Nei-mannen Scholes var klar for comeback i VM

- Noen av spillerne i troppen har brukt flydd rundt i hele verden de siste to årene for å hjelpe England til VM, mens jeg ikke har vært involvert på lenge. Det handlet ikke om at jeg ønsket å reise på ferie i stedet, det var det faktum at jeg fikk telefonen så tett opptil mesterskapet, i tillegg til at jeg ikke ønsket å ta plassen til noen som har vært med på å spille England til Sør-Afrika. Det føltes ikke riktig for meg, sier Scholes.

Ikke sentimental
Er det én som ikke er kjent for å ta sentimentale hensyn er det likevel Capello, og Scholes' lagkamerat Michael Carrick er blant dem som kunne ligget tynt an i den endelige 23-mannstroppen om rødtoppen hadde signalisert interesse.

- Vi fulgte ham tett i andre halvdel av sesongen, da han spilte veldig bra. Vi forsøkte å overtale ham til et comeback, men han sa «nei». Han ønsket heller å være hos familien sin, røpet Capello til engelske aviser i mars.

Scholes står med 66 landskamper for England, og han har scoret 14 mål.

TRAKK SEG ETTER EM I 2004: Her jubler Paul Scholes for scoring i EM-sluttspillet i 2004. Etter mesterskap annonserte han at han gir seg på landslaget. Foto: EPA/KERIM OKTEN
TRAKK SEG ETTER EM I 2004: Her jubler Paul Scholes for scoring i EM-sluttspillet i 2004. Etter mesterskap annonserte han at han gir seg på landslaget. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer