GIKK IKKE VEIEN: Tonje Angelsen rev tre ganger på 1.89 og kvalifiserte seg ikke til finalen i høyde i VM i Daegu.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
GIKK IKKE VEIEN: Tonje Angelsen rev tre ganger på 1.89 og kvalifiserte seg ikke til finalen i høyde i VM i Daegu. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- Nei, nå vil jeg hjem

Skuffet Tonje Angelsen hoppet ti centimeter for lavt.

Tonje Angelsen klarte bare 1,85 meter i høydekvalifiseringen i VM torsdag. Det var ti centimeter for lavt.

Den automatiske kvalifiseringshøyden for å bli med i finalen var på 1,95 meter.

Angelsen gikk inn i konkurransen på 1,75 meter. Den høyden greide hun i første forsøk. Hun måtte ha to forsøk på å gå over 1,80, men tok deretter 1,85 i det første forsøket.

- Jeg vil ikke ..., sa Angelsen nølende da hun kom mot de norske pressefolkene som ventet på å høre hva hun hadde å si etter at VM-innsatsen var over. Hun felte også noen tårer før hun tappert snakket til sportsjournalistene.

Kjempeform - Det var absolutt ikke dette jeg hadde sett for meg, for jeg vet jo at jeg er i kjempeform, sa Angelsen til NTB.

- Akkurat nå vet jeg ikke hva jeg skal si, og jeg aner heller ikke hva som skjedde, men ingenting stemte for meg. Tilløpet satt absolutt ikke, fortsatte hun.

På 1,89 meter stoppet det opp for jenta fra Trondheim. Hun hadde et godt første forsøk på denne høyden, men misset fullstendig i det andre hoppet, da hun bare løp under lista. Også det tredje forsøket på 1,89 var klart riv.

- Det er klart jeg blir litt stresset når det ikke stemmer for meg, som tilfellet var nå, men på den annen side fikk jeg bra med selvtillit da jeg svevde høyt over lista i det andre forsøket på 1,80 meter, forklarte hun.

Brussel neste - Nei, nå vil jeg hjem. Jeg er veldig skuffet, slo Tonje Angelsen fast.

Hun endte på 11.-plass i A-gruppen i kvalifiseringen, og hun ble nummer 23 totalt i høydekvalifiseringen. Bare de 12 beste gikk til finale.

Sesongen er ikke helt over for Angelsen selv om VM er historie.

- Jeg skal være med i Diamond League-stevnet i Brussel, så jeg må forsøke og ta revansj der. Jeg må legge denne kvalifiseringen bak meg og se framover. Det er det eneste som teller nå, slo Tonje Angelsen fast.

(NTB)