- Nei, nei, nei

Åge Hareide har bodd i Molde halve livet, men er sunnmøring god som noen. Det blir nok verre etter at han i denne artikkelen avviser Nils Arne Eggens påstand til Dagbladet om at Aalesund kan danke ut Molde som fylkets største klubb.

- Nei, nei, nei. Jeg tror nok det vil ta svært lang tid før det eventuelt kunne skje. Molde har vært med i toppen av norsk fotball i snart 30 år. Jeg tror nok det vil ta like lang tid før Aalesund har samme kulturen på plass, sier Hareide, oppvokst på Hareid, og fostret opp som fotballspiller i Hødd - Aalesunds argeste konkurrent.

- Om Aalesund rykker opp, får i alle fall Molde fylt stadion to ganger i året, mot Rosenborg og Aalesund, sier Hareide.

Molde Fotballklubb rykket opp til toppserien i 1973 - for øvrig etter å ha slått Hødd 8- 0 med Åge Hareide på banen. Siden har MFK hørt hjemme blant klubbene med jevnest tilhørighet på øverste nivå. Aalesund Fotballklubb har aldri vært høyere enn 1. divisjon, og har også hatt noen besøk i 2. divisjon.

Mannen Hareide skal erstatte som RBK-trener, sa dette til Dagbladet i går:

- Norsk fotball vil trolig få nye vekstsentra i løpet av neste tiårsperiode. Ett av dem kan bli Aalesund, som bør ha større muligheter enn Molde på lengre sikt. Byen er større, og vi vet jo alle hvor viktig det er med rekruttering innen fotballen, sier Eggen.

- Nå må de først rykke opp, sier Hareide og poengterer at det langt fra er sikkert at det skjer for oransjetrøyene.

Men han presiserer like sterkt at han håper AaFK klarer det.

- Det ville helt klart være positivt for utviklingen av fotballen i regionen. Med flere toppmiljøer kan man dyrke fram flere toppspillere, sier Hareide.

- Det skjærer deg vel i hjertet at det er Aalesund og ikke Hødd som kjemper om opprykk?

- Å nei, det er viktig å glede seg på andres vegne. Det jobbes veldig godt i Aalesund, og de lykkes veldig godt.

Sunnmøre har fra før bare erfaring med toppfotball gjennom Hødd-eventyret på 60-tallet, og samme klubbs gjesteopptreden i eliteserien i 1995. Hareide tror Aalesund kan bli noe mer om de rykker opp.

- Aalesund er en sovende kjempe. Regionen vil få et løft om de rykker opp. Det vil skape identitet, og sunnmøringer er jo entusiastiske folk. Ikke sant?

PS: Molde gikk rett fra opprykk til seriesølv i 1974.

PÅTROPPENDE TRENER: - Om Aalesund rykker opp, får i alle fall Molde fylt opp stadion to ganger i året, mot Rosenborg og Aalesund, sier Åge Hareide.