- Nei, nei. Rampen sitter bakerst i bussen

Ingen hedersplass for bursdagsbarnet på flyttedagen.

SÃO PAULO (Dagbladet): Heidi Løke fyller 29 år i dag, og har blitt nøye feiret av lagvenninnene på dagen.

Håndballjentene har hatt en rolig dag med restitusjonstrening, pakking og flytting til millionbyen São Paolo.

Og da spillerne ankom São Paulo, der de skal avslutte VM etter to uker i kystbyen Santos, ble hun møtt av kake og blomster fra TV 2.

- Jeg har blitt sunget burdsdagssangen for og spist en god lunsj på en sushirestaurant ved hotellet, så vi har kost oss veldig.

KAKE: Heidi Løke ankommer hotellet i São Paulo. Mens håndballjentene sjekket inn, ble det klart at Kroatia blir motstander i kvartfinalen onsdag. Foto: Bjørn Langsem
KAKE: Heidi Løke ankommer hotellet i São Paulo. Mens håndballjentene sjekket inn, ble det klart at Kroatia blir motstander i kvartfinalen onsdag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Men noen æresplass foran i bussen, var det ikke snakk om for hardhausen fra Vestfold.

- Nei, nei! Rampen sitter bakerst, vet du.

I går var Løke norsk toppscorer med åtte scoringer på åtte forsøk, og ble også kåret til kampens beste spiller av juryen.

En kvartfinaleplass sto høyt på ønskelista til 29-åringen. Nå ønsker hun selvsagt mer i form av seier mot Kroatia og en plass i semifinalen.

SNAKKES PÅ SKYPE: Heidi Løke snakker med sønnen Alexander på internett-telefontjenesten Skype. Her er de før Chamions League-finalen i mai. Foto: Torbjørn Berg
SNAKKES PÅ SKYPE: Heidi Løke snakker med sønnen Alexander på internett-telefontjenesten Skype. Her er de før Chamions League-finalen i mai. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

- Vi skal forberede oss godt og være skjerpet fra start.

Løke er vant til å feire bursdag i et nytt land hvert år. Spesielt denne gangen er at det er uten sønnen Alexander (4), som ble hjemme blant annet av sikkerhetsgrunner.

- Jeg skulle selvsagt også ønske at Alexander var her, men han får jeg snakke med på Skype, så det går bra.

De norske jentene hadde dobbelt grunn til å feire Heidi Løke i dag. Etter den strålende innsatsen i går, toppet hun statistikken over de mest effektive skytterne i VM. Løke har scoret 24 mål på 27 skudd, og har med det en uttellingsprosent på 89.