- Nei, Norge er ikke hockeyens Brasil

Men svensk ekspert mener laget er bedre enn noen gang.

KAN HOCKEYGUTTA SJOKKERE?: Patrick Thoresen og de norske hockeygutta er klare for kvartfinale mot Russland i morgen. Expressen-kommentator Mattias Ek har kommet med noen grunner til å tro på norsk seier.
Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
KAN HOCKEYGUTTA SJOKKERE?: Patrick Thoresen og de norske hockeygutta er klare for kvartfinale mot Russland i morgen. Expressen-kommentator Mattias Ek har kommet med noen grunner til å tro på norsk seier. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Norge møter storfavoritten Russland i kvartfinale i ishockey-VM i morgen.

Norge levnes små sjanser, men yppet seg mot stormakten da Russland vant 4-2 i gruppespillet.

- De er hundre ganger større enn oss, og økonomisk er de på en egen planet, sier landslagssjef Roy Johansen til Dagbladet.

MÅ STOPPE RUSSLAND: Norge og Ole-Kristian Tollefsen møter Russland i morgen ettermiddag. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MÅ STOPPE RUSSLAND: Norge og Ole-Kristian Tollefsen møter Russland i morgen ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet har snakket med Expressen-kommentator Mattias Ek. Slik mener han Norge kan ryste russerne:

- Dalende stjerner
- Norges sjanser er ikke så små som man kanskje kan tro. Vi har fulgt Lars Haugen, Jonas Holøs, Mathis Olimb og nå Patrick Thoresen i VM de siste åra, og vet hvor bra Norge er blitt. Nå er de på toppen, og Russland har akkurat hentet inn den dalende superstjernen Alexander Ovetjkin, som kan påvirke det russiske hierarkiet negativt, sier Ek til Dagbladet.

Expressen-kommentatoren mener likevel en norsk seier vil skape ishockey-historie.

- Det vil være en av de største sensasjonene gjennom tidene hvis Norge skulle vinne. Vi snakker tross alt om et russisk VM-lag med spillere som (Jevgenij) Malkin, (Pavel) Datsjuk, (Aleksander) Ovetsjkin og (Aleksandr) Semin, sier Ek.

TIDENES SENSASJON: Expressen-kommentator Mattias Ek mener Norge har sjansen til å ryste Russland, men at det samtidig vil være tidenes sensasjon. Foto: Expressen.
TIDENES SENSASJON: Expressen-kommentator Mattias Ek mener Norge har sjansen til å ryste Russland, men at det samtidig vil være tidenes sensasjon. Foto: Expressen. Vis mer

- Hva kan en norsk seier sammenliknes med?

- Jeg kommer ikke på en spesiell idrettsprestasjon, men kanskje at Hellas vant fotball-EM i 2004. Det høres fortsatt ut som en spøk, sier Ek.

Duell mellom poengkongene
- Norge ble kalt hockeyens Brasil etter seieren mot Danmark tirsdag. Er du enig?

- Nei, det er ikke riktig. Først og fremst har ikke Norge en skuespiller som Rivaldo. Norge har (Ole-Kristian) Tollefsen, og det kommer brasilianerne aldri til å få, sier Ek.

4-2: Norge tapte 4-2 mot Russland i gruppespillet. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
4-2: Norge tapte 4-2 mot Russland i gruppespillet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Tollefsen er Norges kaptein, og kjent for sin tøffe spillestil. Det fikk danskene merke på kroppen i gårsdagens 6-2-seier.

- Hva tenker du om duellen mellom poengkongene Thoresen og Malkin?

- Thoresen har øst på med poeng, men steget opp til Malkin er gigantisk. Malkin er best i NHL og i verden. Han er større fysisk og er egentlig bedre på alt. Men det tar ikke fra Patrick Thoresen at han er en av Europas toppspillere, sier Ek til Dagbladet.

STOR STJERNE: NHL-stjernen Malkin er kanskje Norges største trussel i morgen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STOR STJERNE: NHL-stjernen Malkin er kanskje Norges største trussel i morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Kvartfinalen mellom Norge og Russland spiller klokka 14.45 i morgen, 17. mai.

I de andre kvartfinale møtes Canada - Slovakia, Sverige - Tsjekkia og USA - Finland.

MIRAKEL-MANN?:Landslagstrener Roy Johansen mener Russland er hundre ganger bedre enn Norge. I morgen må han og ishockeygutta sjokkere russerne. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MIRAKEL-MANN?:Landslagstrener Roy Johansen mener Russland er hundre ganger bedre enn Norge. I morgen må han og ishockeygutta sjokkere russerne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer