- Nei, Northug er ikke pen

Men Kalla og Haag håper på norske VM-gull i Kollen.

UNNER BJØRGEN GULL: Charlotte Kalla (t.v.) og Anna Haag er ikke i tvil om hvilken utenlandsk konkurrent de unner å vinne gull i Oslo-VM. - Marit! svarer de i kor. Foto: Jens Meyer, AP/Scanpix
UNNER BJØRGEN GULL: Charlotte Kalla (t.v.) og Anna Haag er ikke i tvil om hvilken utenlandsk konkurrent de unner å vinne gull i Oslo-VM. - Marit! svarer de i kor. Foto: Jens Meyer, AP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Expressen har satt seg ned i solskinnet i vakre Seiser Alm med de to svenske VM-håpene Charlotte Kalla og Anna Haag til en prat om det meste.

Og får en gangs skyld får spørsmål om smøring, treningsmetoder og medaljesjanser ligge.

I stedet må de fortelle om de styggeste stedene de har måttet reise til som skiløpere, de om det rareste treningsapparatet de har brukt, hva slags mat de overhodet ikke liker og hvilken person de kunne tenke seg å være i én dag.

- Unikt utseende Og selvsagt må det snakkes om skisportens store forsidegutt - Petter Northug. Men synes egentlig de svenske skijentene at Petter er pen?

- Nei, ikke i mine øyne, ler Haag.

Mens Kalla påtar seg diplomatrollen.

- Ikke på den måten, men han har et spesielt utseende, som er unikt.

Pen, men gammel Så må de svare på hvem de synes er den peneste i langrennseliten - med unntak av de svenske. Dermed havner fort Anna Haag, som er kjæreste med sprinteren Emil Jönsson, i en knipe:

- Oi, som Emil kommer til å håne meg for dette, sier hun.

Men mens Kalla nøler, slår Haag til igjen.

- SPESIELT UTSEENDE: Charlotte Kalla vil ikke kalle Petter Northug pen, men sier han har et unikt utseende. 
Foto: Heiko Junge, Scanpix
- SPESIELT UTSEENDE: Charlotte Kalla vil ikke kalle Petter Northug pen, men sier han har et unikt utseende. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer

- Jeg har jo alltid syntes Tobias Angerer har sett bra ut, men så kommer jeg på at han er så gammel, sier den svenske 24-åringen om den 33 år gamle tyskeren.

Kalla velger, til tross for mas fra Haag, å melde pass.

Unner Bjørgen gull Men når de får spørsmål om hvilken av konkurrentene - igjen unntatt de svenske - de unner et gull i VM i Holmenkollen, kommer svaret raskt og unisont:

- Marit!

- Hun har vært helt suveren hele sesongen, og jeg synes hun har hatt sine motganger og det har gått både opp og ned. Hun virker utrolig sterk mentalt, sier Kalla.

- Jeg synes hun fortjener å vinne, supplerer Haag.

SLAPP AV, RACHEL: De svenske skijentene er ikke på jakt etter kjæresten din under VM. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
SLAPP AV, RACHEL: De svenske skijentene er ikke på jakt etter kjæresten din under VM. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer