DÅRLIG SENDING: Liverpool scoret to mål mot Chelsea i går, enkelte som så sendingen via C Sports gikk glipp av deler av kampen. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS
DÅRLIG SENDING: Liverpool scoret to mål mot Chelsea i går, enkelte som så sendingen via C Sports gikk glipp av deler av kampen. Foto: AFP/ADRIAN DENNISVis mer

- Nei, Northug er ikke spiss for Arsenal

Canal+ beklager og garanterer plettfri United-sending.

• Ny tv-sending: Manchester U - Crystal Palace kl. 20.45

(Dagbladet): Nok en gang ble det en beklagelse og pengene tilbake da Canal+ lokket seere inn på web-tv-kanalen C Sports i går kveld.

Canal+-sendingen fra ligacupen, formidlet i Dagbladets livestudio, falt sammen og rammet mellom 20 og 25 prosent av de betalende kundene.

Dermed fikk mange ikke sett Liverpool herje med Chelsea eller Manchester City slå ut Arsenal. Det skjedde på tross av at kanalsjef i C More, Erlend Wathne, var svært, svært frisk før kampstart.

Trøkk i fleisen - Såfremt ikke Petter Northug skulle legge opp i løpet av natta og begynner som spiss i Arsenal har vi god kontroll på interessen rundt disse kampene, sa Wathne til Dagbladet i går.

- Wathne, var Northug spiss for Arsenal?

- Nei, dette er kanskje siste gang jeg går så tøft ut i media samme dag som en viktig match. En får ha litt selvironi, selv om man får en trøkk i fleisen. Vi lever av engasjementet til de fotballinteresserte, og slikt sett er det dobbelt trist.

De fotballgale som punget ut ble møtt av hakkende fotballbilder fra ligacupens kvartfinale i går. Dette på toppen av helsvarte skjermer da Canal+ serverte Danmark mot Norge i EM-kvaliken.

Likevel lover Wathne en god sending fra kveldens møte mellom Manchester United og Crystal Palace. Årsaken til krasjen i går skyldtes at Canal+-linjene ikke tålte både ligacup og svensk eliteserie på samme tid - med seere i hele Norden.

Øker båndbredden - Båndbredden økes dramatisk i kveld, og det er ikke konkurrerende aktiviteter. Det gjør at vi nok en gang kan garantere en plettfri avvikling av match. Det høres kanskje hult ut en dag etter at man ga samme garanti i går, men sånn er det noen ganger. Og vi håper Northug fortsatt er i langrennssporten og ikke på Old Trafford, sier Wathne.

Alle som kjøpte billett til kamp i går får gratis tilgang på C Sports ut året. Er du berørt? Ta kontakt med kanalen på webtvtech@canalplus.no.

Kanalen var opptatt med nettopp meldinger om kompensasjon til web-tv-seere da Dagbladet ringte i dag.

Daglig leder Steinar Brændeland la seg flat da Danmark-Norge gikk i svart, og han skjønner godt sinnet hos web-seerne.

- Det forstår jeg, og det er ytterst beklagelig at de ikke opplever en helt feilfri kamp.

NY SJANSE: Antonio Valencia scoret for Manchester United mot Aldershot i forrige runde. I kveld møter United londonlaget Crystal Palace. Kampen vises på C Sports, og på Dagbladets livestudio. Foto: REUTERS/Andrew Winning
NY SJANSE: Antonio Valencia scoret for Manchester United mot Aldershot i forrige runde. I kveld møter United londonlaget Crystal Palace. Kampen vises på C Sports, og på Dagbladets livestudio. Foto: REUTERS/Andrew Winning Vis mer

- Hvorfor skal lesere ta sjansen på å betale 59 kroner for United-Palace i kveld?

- De som ble berørt i går blir fullt kompensert og det var bare 20 prosent som hadde problemer. Mange hadde en god opplevelse. Vi har nå gjort det vi kan, slik at det ikke skal bli noen problemer.

Lesere på Canal+' facebookside og i Dagbladets kommentarfelt er likevel skeptiske.

Klovner? -Canal+ beviser igjen at de er ubrukelige. Utrolig, hver gang går de ut på forhånd og lover at det ikke skal bli noen problemer, men problemene oppstår gang på gang, skriver mattamatta.

- Skjønner dere ikke at det ikke er noen verdens trøst å få igjen pengene? Forbanna klovner. Håper dere aldri får tak i PL-kamper igjen, skriver en supporter på Facebook.

Brændeland understreker at web-tv-kollapser ikke oppstår ofte på C Sports.

- Det er veldig viktig for meg å påpeke at de som har tv-tilbudet ikke har opplevd dette, og vi har kjørt mange matcher på nett siden Danmark-Norge uten noe problemer. Dette oppstår enkelte ganger, dessverre.

Dagbladet viser matchen fra Old Trafford i livestudio i kveld, og sjefredaktør John Arne Markussen stoler på at Canal+ har utbedret feilen slik at sendingen blir vellykket for Dagbladets lesere.

Lar oss ikke slå ut - Vi beklager sterkt overfor brukerne våre, og det er helt riktig og naturlig at Canal+ gir kompensasjon til de som ikke fikk med seg en hel kamp, sier Markussen.

- Samtidig lar vi oss ikke slå ut av dette, livefotball er viktig for Dagbladet og i framtida vil vi se enda mer av dette, gjerne i samarbeid med Canal+.

GÅR FORTSATT PÅ SKI: Canal+ gikk ut med en Northug-garanti for perfekt sending i går. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GÅR FORTSATT PÅ SKI: Canal+ gikk ut med en Northug-garanti for perfekt sending i går. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer