Nei og ja til VM-tur

Den ene faksen sier at Einar Rasmussen får reise til VM. Den andre sier at han ikke får reise. Selv aner ikke treneren for padlejentene hva han skal tro.

Einar Rasmussen ga styret i Norges padleforbund en tidsfrist til klokka 14 i går med å bestemme om han fikk reise til VM eller ikke. Var svaret nei, ville Rasmussen samtidig si opp sin stilling som dametrener.

Klokka 14 i går tikket det inn en faks som sa at han ikke fikk reise. To timer seinere kom en ny faks med motsatt innhold.

Rot

- Fortsatt vet jeg ikke hva som skjer. Jeg må først få en endelig bekreftelse fra presidenten i padleforbundet, Geir Kvillum, før jeg er sikker. Det har jeg ikke fått ennå, sier Einar Rasmussen til Dagbladet. Han slår seg ikke til ro med at visepresidenten muntlig sa at han fikk reise.

- Nei, med så mye rot som det har vært i denne saken, tar jeg ingenting for gitt før det er endelig bekreftet, sier den gamle padlekjempen.

Seint i går kveld fikk Dagbladet kontakt med president Geir Kvillum.

- Jeg kan bekrefte at Einar Rasmussen har fått et muntlig tilbud om å reise til VM, sier Kvillum, og fortsetter:

- Styret er i ferd med å gi en skriftlig bekreftelse.

Dårlig stemning


Rasmussen har trent padlejentene gratis siden i fjor høst, og K4-båten har under hans ledelse kvalifisert seg til VM i Milano 26- 29 august. Herrenes trener og overordnet landslagssjef, Peter Orban, ville imidlertid ikke ha med Einar Rasmussen til VM.

Etter det Dagbladet erfarer, er begrunnelsen at Orban mener Rasmussen har en negativ innflytelse på stemningen i landslagstroppen.

Sliten


- Det er helt OK at Orban ikke ønsker at jeg skal være med. Jeg har ingen uløste konflikter med ham, sier Rasmussen.

Han mener president Geir Kvillum må ta ansvar for alt rotet.

- Jeg er sliten nå, men tenker mest på hvor ødeleggende dette er på VM-forberedelsene til jentene.

- De har ringt meg hver kveld i det siste, noe som har vært en god støtte, sier Rasmussen som fortsatt ikke vet om han reiser til Milano.