Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nei, så vondt vil jeg ikke meg selv

Emil jakter ikke på Bjørndalens rekord.

NUMMER 34: Emil Hegle Svendsen sto øverst på seierspallen for 34. gang, og har nå passert legenden Sven Fischer. Men Ole Einar Bjørndalens 93 seirer jakter han ikke på.
NUMMER 34: Emil Hegle Svendsen sto øverst på seierspallen for 34. gang, og har nå passert legenden Sven Fischer. Men Ole Einar Bjørndalens 93 seirer jakter han ikke på. Vis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen passerte skiskytterlegende Sven Fischer med sin 34. verdenscupseier her i Ruhpolding i dag.
På 20-kilometeren hadde han ett bomskudd på den første skytingen, men etter å ha fulgt opp med tre fulle hus, så dokumenterte han på ny gullform før OL i Sotsji.

Hegle Svendsen har brukt drøye seks år på sine 34 seirer, og at han passerte Sven Fischer er en milepæl han setter høyt.

LES OGSÅ: Emil om ny kjærste: - Det er hyggelig

- Sett opp til i mange år

- Når man passerer en legende som Sven Fischer, så skjønner man at man har gjort noe riktig. Han er en jeg har sett opp til i mange år, og har vært regnet som en av de tre store i skiskyting gjennom tidene, så det er selvfølgelig stort, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Nå har han bare to skiskyttere foran seg på lista over mestvinnende skiskyttere: Raphael Poirée med 44 seirer og Ole Einar Bjørndalen med 93.

- Det er ti seirer opp til Raphael. Det bør jeg klare i løpet av karrieren, sier Emil Hegle Svendsen.

19 TREFF: Emil Hegle Svendsen traff på 19 av 20 skudd i dag, og har stabilisert seg på et høyt nivå på skytingen.
19 TREFF: Emil Hegle Svendsen traff på 19 av 20 skudd i dag, og har stabilisert seg på et høyt nivå på skytingen. Vis mer

- Og Ole Einars 93 seirer da?

- Hehe, nei, den har jeg gitt opp for mange år siden. Så vondt vil jeg ikke meg selv. Når jeg kjenner på hvor vondt jeg hadde det på sisterunden her i dag, så blir det et kontant nei på spørsmålet om jeg vil prøve å ta igjen Ole Einar, sier Emil Hegle Svendsen og smiler lurt.

To store gullfavoritter
Verdenscupleder Martin Fourcade står over rennene her i Ruhpolding, så det er ikke godt å si om Emils løp ville holdt til seier om franskmannen hadde gått, men utviklingen av sesongen viser at det er de to som vil reise til Sotsji-OL som de største favorittene.

Emil lar seg derimot ikke stresse av det.

- Fourcade kommer til å være der oppe på alle løpene, så ja, det er nok vi som er de største favorittene. Men det er alltid utfordrere på alle løp, ikke minst var det mange russere som var høyt oppe her i dag, sier Emil Hegle Svendsen.

Med unntak av Ole Einar Bjørndalen skal de norske elitegutta stå over verdenscuprunden i Anterselva. Etter dagens jaktstart, så ser Emil Hegle Svendsen fram til noen rolige dager på hjemlige trakter.