Nei takk!

Fotballforbundet har solgt usle 6500 billetter til dagens kamp mot Bulgaria. Dagbladet spurte et tilfeldig utvalg av landslagsspillerne om de ville løst billett til Norge- Bulgaria, hvis de ikke var på laget selv. Fem stykker svarte nei.

Tommy Svindal Larsen, Morten Bakke, Jo Tessem, Dan Eggen, og Christer Basma ville ikke brukt penger på å se dagens privatlandskamp. Mest fordi de ikke har den glødende fotballinteressen på fritida. Familiemannen Morten Bakke trekker fram prisen som en negativ faktor.

Prioritering

- Jeg hadde blitt værende hjemme, og heller sett kampen på TV i sofaen. Vi må akseptere at folk har blitt mer kravstore. Dessuten koster det mye for en hel familie å se en kamp, og da ville man kanskje ha prioritert en viktigere kamp, sier Bakke.

Dan Eggen mener privatkamper er mindre attraktive for folk.

- Sånn som det er med meg nå, så er jeg så «fed up» av fotball. Jeg spiller to kamper i uka. Så hadde jeg ikke vært med sjøl, hadde jeg neppe kjøpt billett for å se denne kampen, sier Eggen.

At det blir mye fotball, er også begrunnelsen til Jo Tessem og Christer Basma.

- Jeg er egentlig ikke så interessert i fotball på fritida. Kanskje jeg likevel hadde vært på Ullevaal som politivakt. Da ville jeg jo fått betalt for å se kampen, ler Tessem.

- Det blir nok fotball ellers. På TV. Kanskje ville jeg gått hvis det var Norge- Brasil, sier Christer Basma.

Mest film

Tommy Sindal Larsen er like skeptisk.

- Jeg er ikke rett mann å spørre. Men det er fordi jeg ikke ser mye kamper. Det er en generell oppfatning jeg har. Jeg ser heller ikke mye fotball på TV. Det blir mest filmer, sier Svindal Larsen.

Men noen ville løst billett.

- Ja, hadde jeg bodd i Oslo, hadde jeg kjøpt den dyreste billetten for å få best mulig plass. Hvis jeg hadde vært student med dårlig råd, ville jeg nøyd meg med en plass i svingen, smiler Tore André Flo.

Ole Gunnar Solskjær hadde også betalt inngangspenger.

- Før jeg slo gjennom, var jeg på et par landskamper. Norge- Argentina, blant annet. I 1986. Det var stort for meg da. Og jeg håper unge spillere vil synes det er like stort å se på oss nå.

André Bergdølmo, Alf Inge Håland og Trond Andersen ville også betalt for å se Norge.

- Men bare hvis jeg bodde i Oslo. Jeg hadde ikke tatt fly fra Bryne for å se Bulgaria, ler Håland.

<B>MÅTELIG INTERESSERERT:</B> Jo Tessem og fire av hans lagkamerater ville brukt tida til noe bedre enn å se Norge-Bulgaria i kveld.