- Nei, tiki-taka-fotballen er ikke død og begravet

Men den trenger fornyelse.

BRÅSTOPP: Etter tre stake mesterskapsgull, ble Spania i går sendt ut av VM etter sitt andre strake tap. David Silva, Sergio Busquets, Diego Costa, Andres Iniesta og Xabi Alonso henger med hodet etter Chiles andre mål på Maracanã. Foto: Dylan Martinez, Reuters / NTB Scanpix
BRÅSTOPP: Etter tre stake mesterskapsgull, ble Spania i går sendt ut av VM etter sitt andre strake tap. David Silva, Sergio Busquets, Diego Costa, Andres Iniesta og Xabi Alonso henger med hodet etter Chiles andre mål på Maracanã. Foto: Dylan Martinez, Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spanias tidlige VM-avskjed gir vann på mølla til alle som mener den kortpasningsbaserte tiki-taka-fotballens tid er omme.

Spesielt etter en sesong der Barcelona - som har spilt på samme måte - ikke levde opp til sine egne ekstreme standarder fra de siste sesongene.

- Tiki-takaen har blitt en veldig stor skyteskive fordi den har gitt resultater. Da ligger det i menneskelig natur at man synes det som har blitt normen blir kjedelig. Og måten Barcelona har praktiserte spillestilen på denne sesongen og hvordan Spania har prøvd å gjøre det i VM, fungerer tydeligvis ikke lenger, sier Petter Veland, La Liga-ekspert og -kommentator i C More.

- Effektivt motspill Men er det den spanske spillestilen, suksesmette spillere eller motstandernes mottrekk som er hovedgrunnene til at de regjerende verdensmesterne - og doble europamesterne - er utslått allerede før de spiller sin siste kamp gruppespillet?

- Du ser veldig tydelig at lagene de har møtt her nede har hatt et veldig effektivt motspill. Både Nederland og Chile valgte 5-3-2. Der Spania vanligvis har vært gode til å spille ball i midtbaneleddet og så spille seg løs, har de nå kjørt seg fast, sier NFFs toppfotballsjef Nils Johan Semb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer