Nei til 154 mill.

LANAKEN (Dagbladet): Steffen Iversen var lykkelig uvitende om at Tottenham i går avslo et tilbud fra Leeds om å kjøpe ham for svimlende 154 millioner kroner.- Ka du sei, det har æ itj hørt no om, sier en overrasket Steffen til Dagbladet.

Sånn er det i dagens fotballverden. Spillerne er ofte de siste som får vite om at det pågår overgangsforhandlinger. Scoringen i går reduserte verken interessen rundt eller markedsverdien til lysluggen.

- Nå under EM kan jeg ikke forholde meg til sånt. Det er jo så mange rykter, sier Iversen, mest opptatt av å treffe tverrliggeren med lobber fra 30 meter. I konkurranse med Tore André Flo.

Endelig nei

Men Iversen-agent Erik Solér bekrefter at Tottenham var i forhandlinger med en «storklubb» i England i går ettermiddag. Dessuten har to andre klubber meldt sin interesse.

- Det eneste jeg kan si er at klubbene er på Champions League-nivå. Det er et faktum. Men foreløpig skjer dette på klubbnivå. Ingenting er gjort overfor gutten ennå, sier Solér til Dagbladet.

Han nekter å gå ut med navnet på klubben, men etter det Dagbladet erfarer dreier det seg om Leeds.

  • Dagbladet vet også at Totteham etter en del møtevirksomhet gjennom hele gårsdagen, sa et endelig nei til å selge Steffen Iversen. Manager George Graham vil ha med seg Steffen videre i jakten på å hente trofeer hjem til White Hart Lane. Dagbladet får bekreftet fra sentrale kilder i Tottenham at overgangssummen ville ligget på minst 12 millioner pund, eller 154 millioner norske kroner.

Mer lønn

Ifølge de samme kildene har klubben endelig bestemt seg for at Iversen ikke er til salgs, uansett pris.

Iversen har to år igjen av kontrakten med Tottenham. Derfor må klubben vurdere å selge Steffen nå hvis de vil ha penger for ham.

Iversen er også misfornøyd med lønna si, og har avtalt forhandlinger med Tottenham-formann Alan Sugar etter at EM er ferdigspilt. For Steffen betyr kanskje det sportslige vel så mye som pengene.

«Det er ikke noe poeng for meg å skrive en ny langtidskontrakt med Spurs hvis ikke de sportslige premissene er til stede.»

Steffen Iversen

- Lønna er jo én ting, men det sportslige betyr mye. Jeg mener de bør beholde Sol Campbell. Det er ikke poeng for meg å skrive en ny langtidskontrakt med Spurs hvis ikke de sportslige premissene er til stede, sier Iversen.

Dagbladet vet at Chelsea har snakket med personer nært Steffen Iversen de siste ti dagene.

I toppsjiktet

- Bestemmer klubb og spiller seg for å skille lag, må det være på grunn av salg til en klubb i det absolutte toppsjiktet. Det er der Steffen hører hjemme om han skal dra noe annet sted som klubbspiller, sier Erik Solér.

- Påvirker Steffens innsats og scoring prisnivået?

- Ja, om han gjør det godt i EM, vil det selvfølgelig bety noe for synet folk har på ham som fotballspiller.

- Hva er Steffen verdt?

- Jeg vil tippe de ikke selger ham for under ti millioner pund (128,8 mill. kroner).

Svarer Solér.

I går sa Tottenham nei til 25 millioner mer.

SMÅFLAU: Steffen Iversen er nesten litt småflau over all den rosende omtalen han har fått etter spaniakampen.