Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nei til fredssamtaler

Lagene blir annerledes, men menyen blir den samme. Fem og en halv uke etter «matkrigen» på Old Trafford vil United nok en gang servere Arsenal pizza, suppe og sandwicher i garderoben.

Sport på TV

Ligacup kvartfinale:
Manchester United - Arsenal
TV3 i kveld. Kl. 20:30.

24. oktober vant Manchester United 2- 0 over Arsenal på Old Trafford. Siden den gang - fordi United-manager Ferguson ble bombardert med alt det spiselige Arsenal ble servert i garderoben etter kampen, og det så ille at han måtte kamuflere sine tilsølte designertekstiler med en treningsdress før han gikk til det obligatoriske TV-intervjuet etter kampen - er skandalen blitt omtalt som «The battle of the buffet» (krigen rundt matbordet).

Og der har du utgangspunktet når Manchester United og Arsenal møtes igjen i kveld - i ligacupens kvartfinale, en turnering sir Alex Ferguson og Arsene Wenger bruker til å la reservene øve seg.

Det handler mer om uvennskap og mat.

Enn om fotball.

Nei til fredssamtale

Det engelske fotballforbundet (FA) har i flere uker prøvd å få til en offisiell fredssamtale mellom Manchester United og Arsenal etter den siste skandalen på Old Trafford. Alt til ingen nytte. De to gigantene i engelsk fotball nekter å la seg diktere. Og med United på vei framover, og Arsenal i ei bakevje etter den strålende sesongstarten, blir ikke kvelden akkurat mindre spennende.

Reserver mot reserver - so what?

Manchester United- Arsenal er uansett en klassiker i rivaleri, prestisje og ondt blod.

-  Vi ser ikke poenget ved å ha en såkalt fredssamtale på grunn av en fotballkamp, sier Manchester Uniteds styreleder David Gill.

-  Lagene blir jo ikke engang de samme. Og jeg er sikker på at begge klubbene vil gjøre alt de kan for at dette skal gå på en skikkelig måte.

-  Jeg er også sikker på at sir Alex og Arsene Wenger vil stresse det faktum at dette handler om en fotballkamp og ikke noe annet.

Wenger inn på teppet

Men det fem og en halv uke lange etterspillet forsvinner ikke i løse lufta sjøl om klubbene feier det under sine tepper. Ting er gjort, ting er sagt - og i FA rasler man fortsatt med sablene. Og derfor har Arsene Wenger nå fått beskjed om at han må møte på det offisielle forbundsteppet 16. desember.

For å svare for de beskyldningene han rettet mot Uniteds Ruud van Nistelrooy i et TV-intervju etter «The battle of the buffet» - der han kalte nederlenderen for en juksemaker. Og som han selvfølgelig motsier på det sterkeste.

Intern oppvask

Desembermøtet er imidlertid det minste problemet Arsenal-manageren sliter med. Etter søndagens nederlag for Liverpool på Anfield er det blitt rapportert om høye stemmer og det som verre er fra Arsenal-garderoben. Der Wenger skal ha sagt at laget spiller som et bånnlag, der Freddy Ljungberg blir sitert på at spillerne ikke lenger gir ett hundre prosent, mens Patrick Vieira etterlyser samholdet som gjorde Arsenal uovervinnelige.

Plutselig er alt som var så praktfullt blitt helt bånn. Fordi Chelsea helt brått ligger fem poeng foran, og hovedfienden United «bare» fire poeng bak.

-  Vi må finne tilbake til den harde jobbinga, sier Thierry Henry.

-  Skal vi klare å forsvare ligatittelen er vi nødt til å bli det laget vi var ved sesongstart. Men det handler om skader også, og det folk ikke vet er at Patrick Vieira har spilt lenge med en ankelskade.

-  Sjøl har jeg hatt akilles-problemer siden sesongen startet, sier Thierry Henry.

SPORT PÅ TV

Ligacup kvartfinale

Manchester United- Arsenal

TV3 i kveld kl. 20.30

SINTE: Arsenal-manager Arsene Wenger (t.v.) og Manchester United-manage Alex Ferguson har gjort det til sport å krangle med hverandre. Etter kveldens kvartfinale i ligacupen kommer det sikkert mer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media