Nei til kunst- gress

Brann-spillerne følger kollegaene i Fredrikstad og Start. De ønsker ikke kunstig dekke på Nye Stadion.

Lars Hojem Kvam

Branns spillergruppe diskuterte banedekket i et møte tirsdag. Der ble utfallet at spillerne vil at det legges naturgress på Nye Brann stadion.

-  Årsaken er først og fremst frykten for belastningsskader, sier medlem av spillerutvalget, Erlend Hanstveit, til Dagbladet.

-  Man har kommet langt i utviklinga av kunstgress som underlag, men ikke langt nok, mener venstrebacken.

Tidligere har både spillergruppa i Fredrikstad og Start stilt seg negative til kunstgress på sine nye arenaer.

Før nyttår

Spillernes syn ble lagt fram for klubbens daglige leder Bjørn Dahl i går.

-  Hva skjer dersom klubben trosser spillernes ønske?

KLAR FOR NY STADION: Brann-spillerne håper det blir mye å juble for i den kommende sesongen, men spillergruppa frykter belastningskader om det blir lagt kunstgress på nye Brann stadion. Foto: Scanpix
KLAR FOR NY STADION: Brann-spillerne håper det blir mye å juble for i den kommende sesongen, men spillergruppa frykter belastningskader om det blir lagt kunstgress på nye Brann stadion. Foto: Scanpix Vis mer

-  Den avgjørelsen ligger i tilfelle et stykke fram i tid. Skulle det gå mot at kunstgress blir framtida i Brann, får vi nok en litt heftigere diskusjon på et seinere tidspunkt, sier Hanstveit.

Brann stadion er under ombygging. Planen er at den skal stå helt ferdig i 2008 med tilskuerkapasitet på over 20 000. I dag oppfylles ikke fotballforbundets krav om undervarme.

Men på grunn av grunnforholdene på Minde kan det bli vanskelig å legge en ny gressbane. Ifølge BT ligger grunnvannet bare 70 cm under matta. Det gjør det vanskelig å få lagt varmekabler og en tilfredsstillende drenering.

Varmekabler til et kunstgress blir enklere - fordi de ikke trenger å stikke så dypt.

Prisen for nytt dekke på Brann stadion vil være cirka 12 millioner kroner - uavhengig av det blir kunstig eller naturlig.

-  Valg av banedekke må skje innen utgangen av 2006, sier daglig leder Terje Reilstad i Brann Stadion til Dagbladet.

Første seier

Mons Ivar Mjeldes kontrakt går ut etter denne sesongen. Brann-treneren har ennå ikke bestemt seg for om han vil fortsette. Samtidig har styret stilt krav om bedre sportslige resultater for fjorårets Tippeliga-sekser.

-  Jeg har ikke noe i mot kunstgress. Men jeg må ha en spillergruppe som tåler å trene og spille på dekket. Dette er en sak mellom klubben og spillerne, sier Mjelde til Dagbladet.

Verken styreleder Magne Revheim eller daglig leder Bjørn Dahl svarte på Dagbladets henvendelser i går kveld. Brann tok vinterens første seier i en treningskamp mot FK Haugesund i går. Martin Andresen scoret begge målene i 2- 1-seieren.