Nei til lange hopp

Mens hopperne håper på 230-metershopp, gjør FIS (Det internasjonale skiforbundet) alt for at det ikke skal bli ny verdensrekord i Planica weekenden 21. til 23. mars.

- Vi ønsker ikke ny verdensrekord i Planica. Hopp på 230 meter er for risikabelt. Derimot håper vi på mange flotte svev fra 210 til 215 meter. Verdensrekorden på 225 meter vil overleve sesongavslutningen, sier FIS-manager Walter Hofer.

Tommy Ingebrigtsen (25) reiser til Planica for å sette ny verdensrekord, og tror det er fullt mulig.

- Men Walter Hofer vil presse farten maksimalt, og sier at det ikke blir noen ny verdensrekord i vinter!?

- Det skal vi bli to om. Klart det blir ny verdensrekord, sier Tommy.

Nye tigersprang

Sølv- og bronsevinneren fra Val di Fiemme satte verdensrekord med 219,5 meter i Planica i mars 1999. Nå satser «tiger'n fra Byåsen» på enda lengre tigersprang.

- Det er skiflyging som er rock'n'roll. Jeg gleder meg allerede til Planica. Mammutbakken der tåler hopp på 235 meter, sier Tommy, som fant VM-formen da han fløy 205,5 meter i Kulm den første helga i februar.

Operert

Østerrikeren Andreas Goldberger har verdensrekorden på 225 meter, satt i Planica i mars for tre år siden. Goldberger er nylig skulderoperert, og må nøye seg med å se skiflygingsavslutningen på TV. Sigurd Pettersen skal operere den høyre skuldra etter Planica, Operasjonen skal foretas av doktor Paul Lereim på Rikshospitalet i Oslo.

Også tidligere har FIS jobbet hardt for å bremse utviklingen i skiflygingen, uten å lykkes. Verst var det da det ikke skulle måles lengder på mer enn 191 meter. Etter massivt press måtte FIS gi opp det håpløse forsøket på å stoppe det de kalte «rekordhysteriet».

Den norske skiflygingstroppen til Planica blir tatt ut etter v-cuprennene i Lahti 14. og 15. mars.