Nei til mas og agenter

BRUGGE (Dagbladet): Landslaget er ett utstillingsvindu - Rosenborg er et annet. Du finner Erik Hoftun i begge to. Men uansett hvor god han er, eller hvem som spør eller har spurt, så blir RBK-stopperen på Lerkendal. Fordi han er for snill.

- Erik setter alle andre foran seg sjøl, sier Mini. - Han kunne vært borte tre ganger, men har isteden skrevet femårskontrakt med Rosenborg. Men så har han bare hatt tilbud fra småklubber som Napoli og Milan. Når det kommer til slike ting, blir Hoftun for treg.

Agenter fra nær sagt overalt har Erik Hoftun høyt oppe på arket. Og når han spiller mot Brugge i kveld vil det fortsatt være en rekke klubber som følger RBK-stopperen med framtida i tankene. Men sjøl er Erik Hoftun lei av både agenter og utenlandske storklubber.

Han orker rett og slett ikke mer.

- Jeg har slått det fra meg, sier Erik Hoftun til Dagbladet. - Jeg har ikke noe forhold til det lenger. Og fordi jeg ikke orket alle agentene som ringte om storklubber både her og der, så skrev jeg under ny kontrakt med Rosenborg.

- Jeg har en følelse av at det agentene driver med er mest prat.

Beskjeden storspiller

Erik Hoftun undertegnet for Rosenborg uten å tenke på en framtid ute. Derfor har han ikke noe tak på en eventuell overgang. Og skulle det mot formodning skje noe, så vil han prises til 40 millioner pluss. Uten at han bryr seg om det heller.

- Det er ikke noe jeg kan gjøre med den saken nå. Og - jeg har det veldig fint i Rosenborg. Og ikke vet jeg om jeg er god nok heller. Jeg har jo ikke prøvd.

Det siste er et faktum. Det nest siste bare beskjedenhet. Og det er derfor Mini sier denne setningen som ikke har med tempo å gjøre:

- Han Erik er for treg, han. Rett og slett for snill.

Angrer kanskje

Men er det mulig å være så treg og snill at ei potensiell årslønn på 8- 10 millioner i året bare feies unna hvis enda en agent skulle ta sjansen på å ringe?

- Lønna frister alle - spesielt den dagen du legger opp og ikke tjener gode penger mer. Da kan det hende jeg tenker tilbake og sier til meg sjøl at det hadde vært greit med mer penger i banken. Men samtidig er det ikke bare pengene som teller. Og så har det en del med Rosenborg å gjøre også.

I kveld handler alt om Rosenborg. Og veldig mye om Erik Hoftun. Og tar han fram de kvalitetene han viste den siste timen mot Brugge på Lerkendal, vil RBK være langt på vei til enda en Mesterliga.

Og Erik Hoftun enda nærmere en utenlandskontrakt han kan si nei til.