Nei til ny Jo

28. juni spiller gårsdagens målscorer Jo Tessem sin siste Lyn-kamp. Trenerteamet ønsker en erstatter. Men Lyn-direktør Morgan Andersen sier nei. Og det har han minst 2424 grunner til.

ULLEVAAL (Dagbladet): Tilskuertallet på fotballens nasjonalarena i går var pinlig lavt. På en kveld da en gjeng unggutter og et par veteraner spiller Lyn stadig nærmere tabelltoppen.

-  Forferdelig, sier direktør Andersen.

-  Håpløst

-  Hvis Oslos befolkning vil ha et topplag, må publikum også kjenne sin besøkelsestid. Men det er håpløst å spille på en søndag i Oslo om sommeren. Nå må vi få lov å spille mandager og tirsdager, sier Lyn-direktøren bestemt.

For 2424 betalende tilskuere gir ikke penger i kassa. Og når Jo Tessem etter RBK-kampen 28. juni drar tilbake til proffspill i Southampton, er det ikke mange spissalternativ tilbake i Lyn, som også har toppscorer Peter Markstedt ute med skade.

Tre spisser

-  Trenerne vil hente inn en ny spiller. Men vi har sagt at det ikke er aktuelt. Hvis da ikke skaden til Markstedt er alvorligere enn antatt, sier Morgan Andersen til Dagbladet. Lyn har i dag tre rene spisser i stallen: Sundgot, Markstedt (skadd) og uprøvde Andreas Moen (skadd).

-  Hvis vi skal hente en spiller av samme kvalitet som Jo, vil det koste oss utrolig mye penger. Men vi er ikke redde for å bruke unggutta her i Lyn. Og Jan Derek Sørensen kan også spille spiss, sier Andersen.

-  Dette er hverdagen til fotballtrenere, sier Lyn-trener Espen Olafsen om direktørens nei.

16-åring

Mot Viking i går hadde Lyn fire mann under 20 år på banen. Deriblant debutanten Bjarne Ingebrigtsen (16). Men det var veteranene Jo Tessem og Øyvind Leonhardsen som ga Lyn det utløsende målet da den feriepregede kampen sto og vippet. Et Sokolowski-innlegg traff en løpende Leo som flikket videre til Tessem, som ga hjemmelaget 1- 0.

-  Jeg er jo litt spiss i beina ennå, gliste matchvinner Tessem. Den utlånte Premier League-proffen overtok spissplassen for en svak Sundgot etter pause.

-  Nå har jeg spilt på alle de seks offensive plassene. Men det var godt å få spille spiss igjen. Det var jo der jeg begynte, sier Tessem. Trener Olafsen var fornøyd med det taktiske trekket i pausen.

-  Vi manglet et oppspillspunkt. Derfor la vi Tessem på topp. Da fikk vi bedre rytme i angrepet. Og Jo er slu i boksen. Det er ikke tilfeldig at han scorer, sier Olafsen.

PÅ VEI TIL ENGLAND: Jo Tessem drar tilbake til England etter Rosenborg-kampen 28. juni. - De har sagt de vil ha meg tilbake til Southampton, og da forholder jeg meg til det. Det er jo også en tillitserklæring at de vil ha meg, sier Tessem.