- Nei til nytt OL i Norge

I Dagbladet 9. februar oppfordret Bjørn Dæhlie, Johann Olav Koss og Espen Bredesen Lillehammer til å søke OL på nytt - og i går kom Mjøs-ordførerne på banen. Men idrettspresident Kjell O. Kran sier tvert nei til et nytt OL i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det gikk ikke mange dagene etter utspillet fra Dæhlie, Koss og Bredesen før Oslo-ordfører Per Ditlev Simonsen gikk ut i Aftenposten og sa at et nytt OL, jo det skulle gå i Oslo. I går innkalte ordførerne fra Lillehammer, Hamar, Gjøvik, Øyer og Ringebu til pressekonferanse, og talte varmt om gjenbruksverdi og et nytt løft for Mjøs-regionen:

- Vi har tatt initiativ til et utredningsarbeid for å finne ut om det kan være aktuelt å søke OL igjen, sier Lillehammer-ordfører Synnøve Brenden Klemetrud. Hun mener 2018 er mest aktuelt.

- Helt vanvittig

Men idrettspresident Kran sier nei:

- Et nytt OL i Norge er helt vanvittig. Vi har helt andre ting å konsentrere oss om nå enn et nytt gigantarrangement. Det er 50 år siden Oslo hadde OL. 1994 var helt fantastisk, men det må gå mange, mange år til før vi søker på nytt, sier Kran.

Slik klar tale fra idrettsbevegelsens øverste leder betyr neppe annet enn kroken på døra for både Oslo og Lillehammer.

Gerhard Heiberg bygger opp under dette:

- En forutsetning for en ny OL-søknad er at Norges Idrettsforbund og Norges olympiske komité synes at innholdet i en ny søknad er bra, sier IOC-medlemmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer