Nei til Semb

Bjørn Tore Kvarme (30) gjør stor suksess i det spanske topplaget Real Sociedad. Men han er også en travel tobarnsfar, og har derfor ikke tid til å spille for det norske landslaget.

- Nils Johan Semb ringte meg mandag kveld og sa jeg var aktuell for landslaget, men klubbfotballen og ikke minst familiesituasjonen gjør at jeg verken har tid eller krefter til å spille på landslaget, sier Kvarme til Dagbladet.

Barna Kristine (3) og Oskar (1) krever sitt. I tillegg føler han at han har mer enn nok reisedøgn gjennom klubbfotballen.

Ulykkesfugl

- Hver gang vi spiller bortekamp, er vi hjemmefra i tre dager. Dessuten sover vi på hotell natta før hver hjemmekamp, og i perioder trener vi to økter daglig. Jeg vil ikke være mer borte fra familien enn jeg allerede er. Det er andre ting som er viktigere enn landslaget akkurat nå, sier den tidligere Rosenborg-forsvareren.

- Kan det bli aktuelt med landslagsspill seinere?

- Man vet aldri hva som skjer. Den eventuelle avgjørelsen får jeg ta når den tid kommer. Men jeg blir jo ikke akkurat yngre med åra, humrer han.

Kvarme har meldt forfall til landslaget før, men da har det vært på grunn av skader. Sist han var med i troppen, var mot Nord-Irland for nøyaktig to år siden. Men ulykkesfuglen ble skadet på den siste treningen før kamp, og fikk ikke spille.

Fornøyde

Han gikk skadd nesten gjennom hele fjorårssesongen. Etter den siste seriekampen 12. mai i fjor ble han operert i begge lyskene.

- Jeg har vært i full trening en god stund. Det er deilig å være tilbake etter så mye skader, og ikke minst er det gledelig å få managerens tillit. Det virker som om de er godt fornøyde med det jeg presterer, sier Bjørn Tore Kvarme.

Real Sociedad ligger nå på topp i den spanske eliteserien, fire poeng foran Real Madrid og fem poeng foran John Carews Valencia på tredje plass.

VILLE IKKE: Bjørn Tore Kvarme prioriterer familien og spill for Real Sociedad foran treningkamp for det norske landslaget.