Nei til sexy fotball

Mons Ivar Mjelde raste mot Brann-spillernes hælspark da bergenserne holdt på å gi fra seg seieren mot FFK.

(Dagbladet.no): Brann holdt lekestue med Fredrikstad og Drillo i første omgang. Og sjelden har man sett et lag ledet av Drillo spilt dårligere forsvar.

Branns spissduo Robbie Winters og Bengt Sæternes, godt støttet av Raymond Kvisvik og Martin Andresen, snurret rundt med det stusselige forsvaret og puttet på tre mål før hvilen.

Scoret på alt

Raymond Kvisvik kunne sette inn 1-0 på et innlegg da Fredrikstad kun hadde 10 mann på banen på grunn av en skade.

- Det har noe med at vi mangler en mann i forsvar, prøver Drillo å unnskylde laget sitt.

- Men vi skal jo trekke ned en mann i midtforsvaret så vi har dekning, skynder han seg å legge til overfor Canal Plus.

Marerittet var imidlertid bare i gang for Drillo og Fredrikstad. Kvisvik satte inn Branns sjanse nummer en i kampen. Bengt Sæternes satte nemlig de to neste sjansene i mål. Uhyrlig effektivt og nådeløst.

- Jeg trodde ikke det var sant. Brann har fine kontringer, men det er vi som serverer dem. Det er utilgivelig, sier Drillo.

USEXY: Raymond Kvisvik kjemper 1-0-scoringen inn i duell med FFKs keeper Steinar Sørlie. Usexy og effektivt, akkurat som Mjelde liker det. Foto: Scanpix
USEXY: Raymond Kvisvik kjemper 1-0-scoringen inn i duell med FFKs keeper Steinar Sørlie. Usexy og effektivt, akkurat som Mjelde liker det. Foto: Scanpix Vis mer

Samtidig som han irriterer seg over Branns enorme effektivitet.

- Det er uvanlig at et lag scorer på de tre første sjansene sine.

FFK-løft i andre

Brann eide alt utpå banen i første omgang minus et frispark fra Roger Risholt i tverrliggeren og en avslutning i stanga av Martin Wiig. Men i andre omgang reiste Fredrikstad seg. Eller Brann falt litt sammen. Alt ettersom man ser det.

- Vi blir sløve og omstendelige. Vi kan ikke løpe mindre og duellere dårligere når vi skal sikre en seier, sier en rasende Mons Ivar Mjelde om andreomgangen som Fredrikstad vant 2-0.

For selv om Brann forsatte å presse FFK, skapte de ikke mange sjanser. Det gjorde ikke Fredrikstad heller, men de hadde til gjengjeld effektiviteten på sin side.

Like før Fredrikstads første redusering, tok Canal Plus tempen nede på Brann-benken.

- Vi må slutte å spille sexy fotball! var den klare meldingen fra Mjelde.

Men han ble ikke hørt. For Brann begynte å brodere med hælspark og småfrekke detaljer. Mens Fredrikstad var i oppvåkningsfasen.

Ekte Drillo-mål

Kristen Viikmäe fikk en nydelig stikkpasning fra Markus Ringberg og reduserte på Fredrikstads første sjanse i andre omgang. Minuttet seinere kom en Drillo spesial og sørget for den andre reduseringen og nytt håp for Fredrikstad.

En pasning fra venstre back ble slått opp på Viikmäe som stusset inn i rommet bak Brann-forsvaret. Der dukket stortalentet Martin Wiig opp og satte ballen sikkert imål.

- Beskjeden om mindre sexy fotball kom nok ikke ut, nei, smiler Mjelde etter kampslutt.

Før han gir en ny klar melding til spillerne sine om å skjerpe sansene.

- Vi kan ikke tillate oss å slippe motstanderen inn i kampen på denne måten skal vi kjempe i toppen av serien.

Hater å tape

Brann har hatt flere oppvaskmøter siden 3-2-tapet mot Bodø/Glimt på torsdag.

- Jeg har skjønt at det har vært mye snakk og styr. Jeg har vært på noen møter, men har ikke fulgt så nøye med, spøker tomålsscorer Sæternes.

Mens Drillo hadde det fryktelig tungt etter sitt første tap som FFK-trener.

- Jeg liker meg veldig dårlig når vi taper. Jeg mente i pausen at det fortsatt var kamp selv om vi lå under 3-0. Jeg synes gutta løftet seg i andre omgang og tar med meg det, sier Drillo.

FØLGER IKKE MED: Bengt Sæternes scoret to flotte mål, men har ikke fulgt med på Mjeldes oppvaskmøter etter hjemmetapet mot Bodø/Glimt.