Nei til Östersund-OL nok en gang

Svenske Östersunds kampanje for å arrangere OL i 2006 ble i dag stoppet på grunn av manglende støtte i Sveriges olympiske komité (SOK). Byen har tre ganger tidligere mislyktes i å bli tildelt vinterlekene.

- Det er utrolig, jeg er svært skuffet, sa Östersunds ordfører Jens Nilsson da han fikk høre om avslaget. Nilsson viser til at det finnes noen gamle menn i SOK og idrettsforbundet som er slitne og skuffet etter langvarig kamp

- Sportsorganisasjonene i Sverige burde vært optimistiske og positive til at en by vil søke om å få være kandidat. Hvis vi ikke får støtte, nytter det heller ikke å søke, fortsatte Nilsson.

- Noen gamle menn i SOK og idrettsforbundet er slitne og skuffet, og de er redde for å tape igjen. Når man føler det slik, vil du ikke ta sjanser, la Nilsson til.

Aldri tildelt vinter-OL

Sverige har lange vintersportstradisjoner, men er aldri blitt tildelt de olympiske vinterlekene til tross for fire gode forsøk.

Östersund/Åre tapte på målstreken for Lillehammer i 1994, og nådde heller ikke opp i 1998 og 2002, mens Falun/Åre var kandidat for OL i 1992. I september måtte Stockholm se seg forbigått da Aten ble tildelt sommer-OL i 2004.

Ingen forskjell

Medlemmene i SOK sier de ikke kunne støtte Vstersunds kandidatur på grunn av dårlig framdrift.

- Konseptet Östersund har forelagt oss er ikke blitt bedre siden forrige gang de søkte. Da ble de slått, kommenterte SOK-talsmann Björn Folin.

(NTB)