Nei til TV2-avtale

Avtalen mellom TV2 og Bækkelaget, Tertnes og Byåsen er i strid med regelverket og kan ikke gjennomføres. Det slo styret i Norges Håndballforbund fast etter helgens styremøte, melder Aftenposten.

Forbundet har ikke sett avtalen klubbene har inngått med tv-selskapet, men likevel er forbundspresident Karl Arne Johannessen helt klar når han sier det er satt en stopper for TV2's planer om å sende åtte kamper med de tre klubbene.

- De tre klubbene har handlet på utsiden av lovverket. Verken lovene til Norges Idrettsforbund eller håndballforbundet tillater at klubber inngår avtaler om garantert sendetid uten at de har fått skriftlig tillatelse til det, sier Johannessen.

Han understreker at klubbene kan bruke tv-avtalen som et tungtveiende argument når de skal skaffe seg sponsoravtaler.

Håndballpresidenten sier at det er mulig for TV 2 å sende åtte kamper med de tre lagene, dersom tv-kanalen har et spesielt ønske om det, men da må den avtalen tv-selskapet har med håndballforbundet utvides.

Etter at avtalen mellom TV 2 og de tre klubbene ble kjent har reaksjonene vært sterke. Både Larvik og Stabæk har signalisert at de ville sende juniorlagene sine til tv-sendte kamper mot de tre lagene.

(NTB)