Nei til Vieira

Manchester United fikk i vår tilbud om å hente Patrick Vieira. Manager Alex Ferguson sa nei fordi han nektet å tro at Vieira ville forlate Arsenal.

Alex Ferguson har for lengst startet jakten på en spiller som kan supplere Roy Keane (34) på midtbanen. Like etter sesongslutt i vår fikk Ferguson sjansen til å sikre seg kanskje den beste av dem alle.

-  I en ideell verden skulle vi hatt enda en erfaren midtbanespiller ved siden av Roy Keane i troppen vår. Det er ingen der ute for øyeblikket, sier Ferguson.

Selveste storfisken mistet han for et par måneder siden. Fordi han ikke gadd å hive ut kroken.

-  På slutten av forrige sesong ble vi fortalt at Vieira var tilgjengelig, men vi har vært gjennom dette så mange ganger før. Vi har blitt fortalt at Vieira vil skrive under for United, og så har det blitt til at han fortsetter i Arsenal likevel. Derfor droppet jeg det, sier Ferguson.

God start

Men denne gangen mente Vieira alvor. 29-åringen ble i juli solgt til Juventus for 13,7 millioner pund (158 millioner kroner).

-  Så dro han jo likevel. Men det er et helt annet spørsmål om Arsenal hadde solgt ham til oss. Jeg tror ikke de hadde gjort det, sier Ferguson til Uniteds offisielle klubbmagasin.

Ferguson tar det ikke så veldig tungt. Uniteds sesongstart har vært strålende. Fem strake seirer og null baklengs (Debrecen 3-0 og 3-0, Everton 2-0, Aston Villa 1-0 og Newcastle 2-0) er det beste laget har startet så lenge Ferguson har vært sjef. I morgen kan det bli mer jubel. Da venter lokalderby mot Manchester City på Old Trafford. City har ikke vunnet på Old Trafford siden april 1974.

HAVNET I ITALIA: Da Manchester United aldri kom på banen havnet Patrick Vieira i Juventus. Foto: Scanpix/Reuters
HAVNET I ITALIA: Da Manchester United aldri kom på banen havnet Patrick Vieira i Juventus. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Ronaldo mistet faren

-  Vi vil nok ha ballen og dominere kampen. I slike kamper er det alltid skummelt med kontringer. Her skal forsvaret holde seg konsentrerte. Et derby er et derby, og vi vet hvordan de er. Men med det mannskapet vi har, og med den formen guttene er i, skal vi kunne hale det hele i land, sier Ferguson til united.no.

Nyinnkjøpte Edwin van der Sar har stengt buret og skapt trygghet i forsvarsfireren. Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy og Cristiano Ronaldo har alle sprudlet.

Ronaldo spiller ikke mot City i morgen. Han er i Portugal for å delta i farens begravelse.

Trolig er han på plass igjen til Uniteds åpningskamp i Champions League borte mot spanske Villareal onsdag i neste uke. Den kampen gleder Ferguson seg voldsomt til:

-  Jeg vil påstå at Champions League er bedre enn VM. Folk har nok problemer med å huske sist gang vi opplevde et virkelig bra VM-sluttspill. Det var antakelig i 1986, for nesten 20 år siden, sier han til Sky Sports.

DROPPET VIEIRA: Alex Ferguson trodde ikke det var noen mulighet til kapre Arsenal-kapteinen.