Nei til VIF og landslaget

JORDAL AMFI (Dagbladet): E-ligaen: Vålerenga- Feldkirch 4- 3 (etter sudden death). Klanen ropte taktfast på Øystein Olsen - forgjeves. Øystein har scoret sitt siste mål for Vålerenga. - Motivasjonen er lik null. Ishockey er ikke så morsomt lenger, sier Øystein Olsen til Dagbladet.

Landslagssjef Leif Boork ble meget overrasket da Dagbladet underrettet ham om Olsens beslutning.

- Synd for landslaget. Mer vil jeg ikke si før jeg kjenner bakgrunnen for Øysteins valg, sier Boork.

Selv uten Olsen greide Vålerenga mesterstykket å slå regjerende mester Feldkirch etter sudden death. Serge Boisvert scoret det avgjørende målet 1. 52 ut i forlengelsen.

Vålerenga ledet hele kampen og vant fortjent. Målscorere var Patric Englund (2) og Rune Fjeldstad.

Men bragden til tross, Øystein Olsen legger opp.

- Øystein kom på mitt kontor klokka halv tre i går ettermiddag og leverte skriftlig oppsigelse. Han har fortsatt to og et halvt år igjen av kontrakten, og får ikke spille for andre klubber før den tid, sier sportssjef Håkan Södergren.

Møtte ikke opp

Så seint som søndag scoret Øystein Olsen Vålerengas seiersmål borte mot Trondheim. Men alle rundt A-laget skjønte at noe var galt da han ikke møtte på mandagens trening.

- Det ligger ingen dramatikk i at jeg nå legger opp. Jeg har bare ikke lyst til å spille mer, sier Øystein Olsen, og benekter at han har røket uklar med noen i klubben.

- Klubbledelsen er overrasket over at du legger opp nå?

- Prosessen har pågått inne i hodet mitt over en tid. Tidspunktet var ganske tilfeldig.

- Flere i Vålerenga tror du snart er på isen igjen?

- Dessverre må jeg skuffe både Klanen og andre. Jeg har spilt min siste ishockeykamp. Jeg er glad avgjørelsen er tatt. Nå kan jeg være mer sammen med samboeren og sønnen min, sier Øystein Olsen.

Bestemmer sjøl

Trener Roy Johansen kommer ikke til å gjøre noe framstøt for å få Øystein tilbake på laget.

- Han er snart 30 år og voksen nok til å bestemme sjøl. Det er frivillig å spille ishockey, og jeg må bare ta hans valg til etterretning, sier Roy Johansen.