Nekter å avskrive Bjørgen

Ny gullsjanse på 10 km. Direkte tirsdag kl. 07

• Dagbladet.no følger rennet direkte fra kl. 07 tirsdag!

SAPPORO (Dagbladet.no): Marit Bjørgen (26) gikk b-finale i sprinten og ble fragått i lagsprintfinalen. Hun falt og endte på 12. plass på skiathlon - distansen hun tok VM-sølv på i 2005.

Da er kanskje Bjørgen sjanseløs også på 10 km fristil tirsdag morgen?

Langt ifra, mener jentetrener Egil Kristiansen.

- Marit har kapasitet til å vinne rennet. Hun er i temmelig god form, hun har bare ikke fått vist det ennå, sier treneren.

To gullkandidater

Slik sett kan det bare være et tidsspørsmål før jenta fra Rokne er slik vi har sett henne før, med et rykk som en rakett opp bakken.

- Jeg er optimist jeg, men jeg tar ikke noe gull på forskudd. Kristin (Størmer Steira) har også kapasitet til å vinne, sier Kristiansen.

NY SJANSE I MORGEN TIDLIG: I morgen går Marit Bjørgen 10 km fristil i Sapporo-VM. Vil du se hvordan det går, må du stå opp til klokka sju. Foto: Scanpix
NY SJANSE I MORGEN TIDLIG: I morgen går Marit Bjørgen 10 km fristil i Sapporo-VM. Vil du se hvordan det går, må du stå opp til klokka sju. Foto: Scanpix Vis mer

Bjørgen sjøl har fortatt troen på at Sapporo-VM kan bli en suksess, selv etter tre øvelser uten fullklaff.

I går kveld fikk hun fri fra pressekonferansen etter rennet, og det er lett å forstå at hun begynner å bli lei av spørsmål om formen som er så vanskelig å lokke fram.

Kjennes bedre

Da Dagbladet.no møtte henne på stadion virket dronningen fra forrige VM fortsatt trygg på at hun har mer inne, fordi det er så lite som mangler.

- Kroppen kjennes bra ut, bedre enn før i vinter, sa Marit.

- Jeg tror jeg er i form, jeg har bare ikke fått bevist det ennå. Men jeg er fortsatt veldig positiv.

At hun ikke klarer å repetere Oberstdorf-suksessen mener Bjørgen er helt naturlig.

- Det må gå litt opp og ned.

Nekter å avskrive Bjørgen

PS! Kristin Mürer Stemland og Vibeke Skofterud deltar også på 10 km.