Mike Jensen

Nekter å avsløre feiringen: - Dere får dra deres egen konklusjon

Mike Jensen trives i sin nye rolle. Men et eller annet er han ikke så fornøyd med.

FEIRING: Mike Jensen stappet fingrene i øret etter å ha sendt Rosenborg i ledelsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FEIRING: Mike Jensen stappet fingrene i øret etter å ha sendt Rosenborg i ledelsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Mike Jensen sto nok en gang fram for Rosenborg, og åpnet målfesten i seieren over bynabo Ranheim.

Dansken satte i gang en kontring utenfor egen sekstenmeter, gikk på et sugende løp over hele banen, og da Alexander Søderlunds innlegg fant veien til vrista hans, plasserte Jensen ballen presist i hjørnet.

Under RBKs nye trener, Rini Coolen, har 30-åringen blitt plassert i en ny rolle. I stedet for å være indreløper i 4-3-3, ligger han nå i rommet bak angriperne i en 4-2-3-1-formasjon. Den rollen har funnet seg raskt til rette i.

- Hvis jeg skal spille tierrolle, da må det være noe sluttprodukt i en eller annen form. Jeg kan ikke bare være en spiller som tar ut motstanderen og er presspiller. Jeg må skape noe offensivt, skape sjanser, levere mål og være kreativ. Det er det tierrollen skal bidra med, forteller Jensen til Dagbladet.

- Vi har spilleglede

Det var åpenbart for dem som så på at Rosenborg-spillerne trives i den nye formasjonen. Spesielt i første omgang bombarderte de Ranheim-målet med store sjanser. Det sto bare 2-1 etter 45 minutter, men RBK kunne i realiteten sittet igjen med 6-7 scoringer. I andre omgang kunne de fylt på med 2-3 til.

- Det var artig å spille offensiv fotball i dag. Vi har spilleglede - folk gleder seg til å spille fotball. Vi byr på oss selv, vil hele tiden ha ballen, det er høyt tempo, det er høyt teknisk nivå over det vi gjør. Det eneste som mangler er avslutningsfasen, sier Jensen.

Han og midtbanekollegaene Anders Trondsen og Marius Lundemo styrte det meste av det som foregikk ute på gresset. Dansken understreker at han normalt trives veldig godt som indreløper, men at den nye rollen har åpnet opp for en ny måte å spille fotball på.

- Det er så fritt, for vi har så mange variasjoner. Det blir en variasjon mellom å møte ballen, gå dypt, få den feilvendt, spille i trekant. Og det passer meg godt.

Stappet fingrene i ørene

Jensen var tydelig svært lykkelig etter å ha gått seirende ut av trønderderbyet, men det var mange som stusset på danskens feiring etter sin egen scoring.

Han stoppet opp og stappet fingrene i øret. Var det et stikk til pressen? Til kritikerne? Blokkerte han ut støyet som har preget klubben etter at Kåre Ingebrigtsen ble sparket?

- Det var ikke noe spesielt. Dere får dra deres egen konklusjon om hva jeg mener med det. Folk kan selv bestemme hva de vil si om den feiringen, sier han, uten å ville lette på sløret om feiringens egentlige betydning.

Med tre poeng i sekken har RBK fått en drømmestart på høstsesongen i Eliteserien. Allerede førstkommende torsdag skal de derimot ut i Europaligaen. Der venter irske Cork City på bortebane.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer