Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nekter å bekrefte at Haaland starter

Borussia Dortmund-trener Lucien Favre ville ikke røpe om Erling Braut Haaland får sjansen fra start i sin hjemmedebut fredag mot Köln.

DRØMMEDEBUT: Erling Braut Haaland er på alles lepper etter drømmedebuten i helga. Foto: NTB/Scanpix
DRØMMEDEBUT: Erling Braut Haaland er på alles lepper etter drømmedebuten i helga. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Haaland er brennhet etter lørdagens drømmedebut i Borussia Dortmund-drakten. Med tre scoringer på 20 minutter bidro han sterkt til å snu 1-3 til 5-3-seier i ligamøtet med Augsburg.

I debuten startet rogalendingen på benken, men fredag forventes det at spissjuvelen vil få sjansen fra start i hjemmekampen mot Köln.

Det ville riktignok ikke trener Favre snakke så mye om på onsdagens pressekonferanse.

- Det er mulig at han spiller fra start på fredag, sa sveitseren.

- Haaland har gitt et strålende inntrykk. Han trener alltid for full maskin og ønsker alltid å vinne. Dersom han bommer på en sjanse, blir han sint. Det er strålende å trene spillere som dette, det er bra for alle, fortsatte Dortmund-sjefen ifølge klubbens Twitter-konto.

Köln-målvakt: Må få tak på ham

Köln-keeper Timo Horn skal fredag forsøke å gjøre det Augsburg-kollega Tomáš Koubek ikke var i nærheten av å klare: Stoppe Haaland.

- Jeg håper at Haalands eventyr ikke fortsetter på fredag, og at vi får tak på ham, sier Köln-keeper Timo Horn i et intervju med nitro-tv.de foran møtet med den norske storscoreren.

Horn advarer samtidig sterkt mot at det blir rettet for mye fokus mot å stoppe Haaland.

- Dortmund er selvsagt mer enn Haaland. Det kommer til å bli en meget vanskelig oppgave for oss, sier sisteskansen.

Köln kommer til Dortmund med en meget solid kamprekke i ryggen. Fire strake seirer har det blitt i Bundesliga, tre av dem før jul. I første kamp etter vinterpausen ble Wolfsburg slått 3-1.

– Ligge lavere

I debuten mot Augsburg fikk Erling Braut Haaland mye bakrom å løpe i etter innhoppet i annen omgang. Det samme blir neppe tilfellet på hjemmebane fredag.

- Vi kommer til å ligge litt lavere, men det sier seg selv når du møter Dortmund på en fredag kveld foran 80.000 tilskuere, sier Horn.

Dortmund har tre lag foran seg på tabellen i Bundesliga etter 18 serieomganger. Opp til Leipzig på tabelltoppen skiller det sju poeng.