IKKE FORNØYDE:  De kamerunske spillerne er ikke fornøyd med myndighetene i landets bonusordning for VM. Spillerne mener de krav på mer, og nekter inntil videre å sette seg på flyet til Brasil. Her er laget som startet oppkjøringskampen mot Tyskland 1. juni. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
IKKE FORNØYDE: De kamerunske spillerne er ikke fornøyd med myndighetene i landets bonusordning for VM. Spillerne mener de krav på mer, og nekter inntil videre å sette seg på flyet til Brasil. Her er laget som startet oppkjøringskampen mot Tyskland 1. juni. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALLVis mer

Nekter å dra til VM

Kamerun-spillerne krever større bonus.

(Dagbladet): De fleste VM-nasjonene er i ferd med å sluttgjøre sine forberedelser, og en rekke nasjoner er allerede på plass i Brasil. En som ikke har ankommet vertsnasjonen er Kamerun.

Spillerne nekter å sette seg på flyet til Brasil før de blir lovet en større bonus, skriver den franske L`Equipe ifølge Eurosport.

Kamerun spilte sin siste oppkjøringskamp mot Moldova i går. Vel vitende om at deres bonuskrav fra myndighetene i landet ikke var innfridd. Det håpet de skulle løse seg, men det har det fortsatt ikke gjort.

Supporterne ber sine spillere dra, men de nekter å forlate hotellet de bor på. Tidligere i uken nektet de å ta i mot det kamerunske flagget fra statsministeren. Til slutt måtte trener Volker Finke gå fram å ta det i mot flagget, under den tradisjonelle sermonien før et verdensmesterskap.

Tilbudet spillerne har fått tilsier at de får seks prosent av Fifa-bonusen hvis de blir slått ut i gruppespillet, 20 prosent for åttendelsfinale, 30 prosent hvis de når kvartfinalen, 40 prosent for semifinale og 50 prosent ved en finale.

Dette er ikke første gang noe lignende skjer med den kamerunske VM-troppen. I 2002 måtte det tøffe forhandlinger som foregikk over flere dager til for å få spillerne til å reise. I 2011 nektet Kamerun å spille mot Algerie grunnet en bonuskonflikt.

Forøvrig viser tall fra Verdensbanken at over 40 prosent av befolkningen i Kamerun lever under fattigdomsgrensa.

Kommende fredag skal Kamerun spille sin første VM-kamp mot Mexico.