Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nekter å flytte gullkamp

Forbundet vil gi VM-spillerne fri.

TØFT PROGRAM: Karoline Dyhre Breivang og Heidi Løke skal spille tre landskamper på tre dager, så hviler de i to dager før toppkampen mellom Larvik og Byåsen. Tre dager etter denne kampen er det avreise til Kina. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
TØFT PROGRAM: Karoline Dyhre Breivang og Heidi Løke skal spille tre landskamper på tre dager, så hviler de i to dager før toppkampen mellom Larvik og Byåsen. Tre dager etter denne kampen er det avreise til Kina. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no) Søndag 22. november avslutter Norge Møbelringen Cup med en kamp mot Russland i Trondheim Spektrum, den tredje landskampen på tre dager.

Bare tre dager etter dette skal Larvik møte Byåsen på hjemmebane - og tre døgn etter dette igjen reiser landslagsspillerne til Kina for de siste VM-forberedelsene.

Det blir ei hektisk uke for landslagsjentene i Larvik og Byåsen - og dem er det mange av.

- Urimelig
For hektisk, mener Norges Håndballforbund. De ønsker nemlig å flytte den første av de to toppkampene mellom Larvik og Byåsen til 13. januar, slik at landslagsspillerne skal få mer fri den siste uka før avreise til Kina-VM.

Det lar seg ikke gjøre, ifølge Larvik Håndballklubb.

- Vi synes det er langt utenfor «fair play» av forbundet å komme med en slik endring av kamptidspunkt nå. Det er alt for sent i forhold til vår planlegging både sportslig og økonomisk. Det er flere sponsorer som har planlagt aktiviteter i forbindelse med kampen, med gjester fra hele landet, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til klubbens hjemmeside.

Han minner om at kampdatoen 25. november har vært terminfestet siden terminforhandlingene i våres.

- Det kan ikke være overraskende at det er landslagsspillere i de to klubbene. At forbundet nå bruker landslagsaktivitet som hovedårsak til flyttingen, er urimelig, sier Bruun Hansen.

Nekter å flytte gullkamp

Mangler kapasitet
Landslagssjef Thorir Hergeirsson tar 3. november ut troppen som skal representere Norge i VM. Der vil det være flere Larvik- og Byåsen-spillere.

Fra Larvik er Karoline Dyhre Breivang, Kari Mette Johansen, Heidi Løke, Linn Jørum Sulland og Tonje Larsen sikre. Tine Stange har vært god i de siste treningslandskampene og Tine Rustad Kristiansen kan også spille seg inn de neste to ukene.

Byåsen-spillerne Marit Malm Frafjord, Kari Aalvik Grimsbø og Camilla Herrem får også VM-billett. Ida Alstad og Inga Berit Svestad er i vannskorpa.

For Larvik vil det være ugunstig økonomisk å bare spille to hjemmekamper i serien fra september til jul, og så få en ketsjupeffekt av hjemmekamper i januar. Da skal de også spille en hjemmekamp i Champions League.

- Vi har rett og slett ikke kapasitet til å gjennomføre så mange store arrangementer i januar, påpeker Larviks daglige leder. Han nevner også at klubben har gjort avtale med et engelsk firma om salg av reklame til kampen, som skal sendes på TV 2.

Kanalen har ifølge Larvik HK tidligere uttalt at den ikke ønsker høytprofilerte damekamper så tett på guttas EM i januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling