Nekter å forlate hotellet etter VM-exit

De nigerianske fotballkvinnene hevder forbundet ikke har betalt det de skylder dem og sier de ikke forlater spillerhotellet før gjelden er betalt.

UTE: Det nigerianske landslaget takker fansen etter 3-0-tapet mot Tyskland i gårsdagens åttedelsfinale i Grenoble. Foto: Jean-Philippe KSIAZEK / AFP /NTB scanpix
UTE: Det nigerianske landslaget takker fansen etter 3-0-tapet mot Tyskland i gårsdagens åttedelsfinale i Grenoble. Foto: Jean-Philippe KSIAZEK / AFP /NTB scanpixVis mer

Det nigerianske kvinnelandslaget nekter å forlate hotellet sitt i Grenoble i Frankrike etter at de røk ut av mesterskapet i åttedelsfinale mot Tyskland i går.

Det melder ESPN.

Laget gjennomfører nå en «sitt ned-aksjon» mot eget forbund ved å nekte å dra fra hotellet før de har blitt betalt det de hevder å ha krav på.

Årsaken skal være at laget ikke har fått utbetalt bonuser av det nigerianske fotballforbundet i to kamper fra de siste årene, mot Gambia og Senegal.

Nigeria måtte se seg slått av Tyskland i åttedelsfinale, mens Norge gikk videre etter straffesparkkonkurranse mot Australia. Saken fortsetter under videoen.

VIDERE I MESTERSKAPET: Norge er klar for kvartfinalen i VM etter dramatiske 120 minutter mot Australia. Bilder fra NRK Vis mer

Benekter anklagene

Beløpet skal være på to millioner naira, tilsvarende omlag 50 000 kroner. Ifølge ESPN skal spillerne bare ha fått utbetalt halvparten i tillegg til at de ikke har fått pengene de hadde krav på daglig underveis i dette verdensmesterskapet.

- Før verdensmesterskapet ba vi dem om et møte for å diskutere bonuser i mesterskapet, slik de gjorde med herrelaget i fjor. De ignorerte brevet vårt og ingen har sagt noe om dette før nå, sier en av spillerne anonymt til ESPN.

Amaju Pinnick, som er president i det nigerianske fotballforbundet benekter at forbundet ikke har betalt spillerne.

- Vi har betalt dem alt de har krav på. Det eneste utestående er deltagelsesgevinsten fra FIFA, og det kommer ikke før etter hele mesterskapet er over. Men de insisterer på å få det nå, fordi de har snakket med spillere fra Kamerun og Frankrike som har fortalt dem at de allerede er blitt betalt, sier Pinnick.

Skjedd før

Det er langt fra første gang det er uenighet mellom det nigerianske fotballforbundet og deres kvinnelandslag.

I 2016, etter at laget hadde vunnet Afrikamesterskapet i Kamerun, kom laget hjem til Abuja og holdt en demonstrasjon i gatene i den nigerianske hovedstanden, fordi de ikke hadde blitt betalt utestående bonuser.

I 2004 holdt de også en tilsvarende protest som i dag, da de ble værende på hotellet sitt i Sør-Afrika i tre dager etter at de vant Afrikamesterskapet, også da på grunn av manglende utbetaling.

Nigeria har lenge vært ansett som det sterkeste afrikanske landslaget i kvinnefotballen.

I årets VM havnet de i gruppe med Norge, Frankrike og Sør-Korea. Laget var det siste laget som kunne juble for avansement fra gruppespillet i VM.

I åttendedelsfinalen mot Tyskland ble det derimot takk og farvel for «Superfalkene» etter et 3-0-tap.