Nekter å gå av

VALLE (Dagbladet): Det var dyster stemning på styremøtet i Vålerenga i går kveld. Klubbstyret startet den første evalueringa av fiaskosesongen. - Jeg har hovedansvaret for det som har skjedd. Men jeg gir meg ikke nå, overhodet ikke, sier en kampklar VIF-formann Morten Grødahl til Dagbladet.

I gårsdagens aviser krevde Vålerenga-millionærene i aksjeselskapet mer makt. Og videre utover dagen refset Kjetil Rekdal klubb-ledelsen på ymse tv-stasjoner. Nå krever en dødssliten trener Tom Nordlie ro.

- Klubbledelsen og ASA må krangle seg ferdig en gang for alle. Og det må skje fort. For det hjelper ikke noe som helst at jeg føler tillit fra alle kanter. Når enkeltpersoner, klubbledelsen og aksjeselskapet ikke har tillit til hverandre, sier Tom Nordlie til Dagbladet.

«Mission impossible» piper på Tom Nordlies mobiltelefon når et styremedlem fra klubben eller ASA vil snakke med treneren. Valget av ringelyd forteller mye om galgenhumor og sjølironi. Men skal Vålerenga på beina, bør han laste ned kjenningsmelodien fra «Friends».

- Mye å gjøre

- Alle trenger et par timer de kan synes synd på seg sjøl før de er oppe og står igjen, sier Tom Nordlie. - Det har jeg hatt. Og derfor dro jeg på kontoret framfor å ta den fridagen jeg hadde bestemt meg for. Det er veldig mange ting som må gjøres.

Men Tom Nordlie kan sitte på det lille kontoret sitt til han får skjegg hvis ikke gutta i toppetasjen blir enige om veien å gå. Han kan faktisk planlegge seg grønn i trynet bare for å oppleve at forslagene blir forkastet på det ene eller andre kontoret.

Og han vet det - han har tross alt levd med det i ett år. «Mission impossible» - maktkampen som har ridd Vålerenga rett ut av Tippeligaen.

- Jeg vet det er en floskel, men sannheten er likevel følgende, sier Nordlie:

- Man må begynne å snakke med hverandre - ikke om hverandre.

For å illustrere hvor utopiske kravene og drømmene til Nordlie er:

Skyggeboksing

I går satt VIF-investor Øystein Stray Spetalen alene i «Redaksjon 21»-studio, og indirekte krevde formann Morten Grødahls avgang. Både Tom Nordlie og resten av Vålerenga-ledelsen sa nei til å delta i programmet.

- Vi er ikke interessert i å skyggebokse med Spetalen i media, er Grødahls knappe kommentar til det.

Da er det mer positivt at VIF-styret faktisk har startet arbeidet med å forene klubb og aksjeselskap.

- Jeg støtter tanken om et mindre styre, og ser for meg et styre på seks personer, der det sitter tre personer fra klubben, og tre fra ASA, sier Grødahl til Dagbladet etter styremøtet.

Kravet er sammenfallende med det styrelederen i aksjeselskapet, John Nordbrekken, har.

- Det blir en annen hverdag i 1. divisjon. Ikke minst økonomisk, så klubben er nødt til å spare. Men en ting er klart. Vi skal rett opp. Ett år nede er nok, sier John H. Nordbrekken til Dagbladet.

VIF-styret behandlet første utkast til budsjett neste år i går kveld. De nekter å kommentere hvor mye som må spares. John Nordbrekken anslår mellom 10 og 12 millioner kroner.

Må kutte

- Det må kuttes, men det er på det sportslige det kuttes minst. Men det er langt fra snakk om 10 millioner der. Kanskje på total-budsjettet, men det vil være useriøst av oss å gå ut med tall før arbeidet på markedssiden er ferdig, sier Grødahl.

Tom Nordlie er mest redd VIF vil spare seg til fant. Han lanserer sin egen handlingsplan for Dagbladet:

1) Vi må beskrive nåsituasjonen.

2) Hva gjør vi med den?

3) Hvordan løser vi den?

4) Hvem skal gjøre hva?

- Dette gjelder for alle. Og når jeg sier at trenerne, spillerne og støtteapparatet må evaluere seg grundig og ærlig, så må det vel være riktig å si at det finnes en del faktorer på ASA- og klubbstyreplan som må renses opp også, sier Nordlie.

- Fort.

SAMLING I BÅNN: Her forlater formann Morten Grødahl (lengst til høyre) VIF-brakka sammen med nestleder Ole Jacob Frich, og styremedlem Lasse Eriksen.