Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nekter å gå for uavgjort

Ett poeng mot Olympiakos i morgen er nok for avansement til UEFA-cupen. Men RBK-trener Per Mathias Høgmo nekter å spille på resultat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  På Lerkendal ønsker vi å sette vårt preg på kampen. Det er uaktuelt å spille på resultat. Selv om vi klarer oss på uavgjort, sier Høgmo til Dagbladet.

Rosenborg har gjort sin svakeste hjemlige sesong siden 1983. Men med minst ett poeng hjemme mot Trond Sollieds greske gutter kan de skrive et nytt pent Lerkendal-kapittel. For med fire poeng i bagasjen før siste kamp mot Lyon 6. desember er tredjeplassen i Champions League-gruppe F sikret.

Tapte for Dan

Dermed er trønderne kvalifisert for 16-delsfinalen i UEFA-cupen. Der har de ikke vært siden 2001. Da tok RBK en 3. plass i gruppa og kvalifiserte seg til det som dengang het UEFA-cupens tredje runde. Der røyk laget ut for eks-landslagsstopper Dan Eggens Alaves med 2-4 sammenlagt.

Siden har trønderne slitt i Europa - og havnet sist i gruppespillet både i 2001/02, 2002/03 og i 2004/05. I 2003/04 røyk laget ut mot Deportivo La Coruna i kvaliken til Champions League. Og fikk Benfica i UEFA-cupens tredje runde (tap på bortemålsregelen) som trøstepremie.

Færre sjanser

Rosenborg var både gode og heldige da de slo den greske serielederen 3-1 i Athen 13. september. Mye takket være keeper Espen Johnsen og et historisk gresk sjølmål.

-  Hvis vi klarer å spille opp mot vårt beste, kan vi klare å avansere. Vi greide å skape mye sjanser der nede. Det kan vi også få til på Lerkendal. Men jeg tror vi kommer til å gi bort langt færre sjanser enn vi gjorde sist, mener Høgmo .

 SUKSESS: Rosenborg og Daniel Braaten har funnet formen i høst. Det fikk blant andre Real Madrid og Roberto Carlos merke i forrige Champions League-kamp. Foto: Tom E. Østhuus
SUKSESS: Rosenborg og Daniel Braaten har funnet formen i høst. Det fikk blant andre Real Madrid og Roberto Carlos merke i forrige Champions League-kamp. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Olympiakos-trener Trond Sollied kommer fra tre strake seire i den greske ligaen. Athen-laget leder ligaen etter 10 spilte 10 kamper - ett poeng foran AEK.

-  Vi møter et meget godt forberedt Olympiakos. Trond kjenner Rosenborg godt. Og vi kjenner Olympiakos godt. Den tida da noen ikke var godt forberedt i internasjonal fotball er forbi. Det var bare å se på når Real Madrid og Lyon møtte oss tidligere i år, mener Høgmo.

Bra med landslagsfotball

Rosenborg har hatt Espen Johnsen, Jan Gunnar Solli, Thorstein Helstad, Daniel Braaten, Mikael Dorsin (spilte Sverige-Sør-Korea) og Alejandro Lago (VM-kvalik Australia-Uruguay) på landslagstur de siste fjorten dagene. Uten at Høgmo vil gjøre som forgjengerne - å klage på at spillerne ikke er på RBK-trening.

-  Det der er en grei balanse. Jeg har alltid vært positiv til å ha folk på den internasjonale arena. Det gjør dem bedre. Veldig mange av dem kom også tilbake med positive opplevelser, mener Høgmo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!