- Nekter å gi meg

ULLEVAAL (Dagbladet): En time og tre kvarter etter kampen gikk Nils Johan Semb i bussen som sistemann. Han var trist inni seg og offensiv utenpå. Og det er det siste - revansjelysten og håp om bedre tider - som gjør at diskusjonen om ny landslagstrener vil dø i fødselen. - Jeg nekter å gi meg, sier Semb til Dagbladet.

Drillo tok Norge til USA-VM i 1994. Da han skulle følge opp suksessen med Norges første EM-sluttspill i England to år seinere, gikk det i vasken. Og nettopp derfor - og bare på grunn av det - skrev han under en ny trenerkontrakt med NFF. # I går kveld ba han Nils Johan Semb om å følge eksempelet.

- Det er lettere å gå på en ny kontrakt når du ikke har lyktes, sier Drillo. - Du går ikke fra en jobb når du ikke har fått det til. Sånn var det i hvert fall for meg, og jeg håper det er slik for Nils Johan også.

- Jeg ønsker virkelig at han tar de fem åra han er tilbudt.

- Situasjonen er annerledes nå enn den var da jeg stilte stillingen min til disposisjon i fjor høst, sier Nils Johan Semb.

- Da var det utenomsportslige ting som spilte inn - nå føler jeg at det er full guffe. Og derfor har ikke dette resultatet noe å si for mine vurderinger når det gjelder framtida.

Og:

- Når det gjelder de marginene man alltid snakker om i fotball, så det jo snart jevne seg ut.

Jublet inni seg

Men det var litt mer enn bare marginer i går ettermiddag. Det var slett forsvarsspill - til tider katastrofalt dårlig forsvarspill - som felte Norge.

- Spillerne gjør feil, sier Nils Johan Semb. - Noen ganger er det vurderingsfeil - andre ganger er det ferdighetene som ikke strekker til. Men sjøl vi taper er det mange positive ting å ta med seg. Det er derfor jeg sier at laget har et stort potensial.

På vei til pause med 0- 2 var det bare én tanke som sto i hodet på Norges landslagstrener: En snuoperasjon. Nils Johan Semb ville ha revansje, oppreisning - hevn - kall det hva du vil, det resultatet som sto på tavla fant han seg i hvert fall ikke i. Og fordi han var så inn i hampen konsentrert, og hele tida så etter den neste bevegelsen, det neste bruddet, den neste pasningen - det neste målet - glemte han å juble.

På 1- 2 og 2- 2 minnet han mest om en av gutta i Vigelandsparken.

- Jeg jublet, sier Semb. - Jeg var glad når vi scoret. Men jeg var også veldig konsentrert.

- Det var umulig å se noe på deg?

- Sier du det - vel, jeg jublet i hvert fall inni meg. Og vi gjorde mye bra i andre omgang etter at vi la om til to spisser med Ole Gunnar rett bak. Det er i hvert fall noe.

Seks strake er målet

Men ikke nok. For å komme til VM. Hvis du ikke tror at et halmstrå kan holde en hel nasjon da.

- Med seks strake seirer får vi 20 poeng, sier Semb. - Det kan holde til andreplass i gruppa. Og det er sånn vi må tenke - jeg nekter å gi opp før teorien eventuelt sier det ikke lenger er noe håp.

- Først når det eventuelt skjer, kan vi begynne å tenke langsiktig.

Nils Johan Semb så Dagbladet rett i trykksverten da han sa at han er forberedt på den debatten som vil komme rundt landslagstrenerjobben. Og han frykter den ikke. For sjøl om de med størst nasjonal sjølironi i går lanserte Arne Scheie som ny mann i jobben, og det helt sikkert finnes bedre alternativer enn det, så står det ikke redningsmenn i kø.

Og:

Ber du om en treners avgang, bør det være et minimumskrav at den som står med øksa har et kvalifisert alternativ å by på.

- Vi skal ha en debatt, sier Semb. - At folk har meninger om fotball i dette landet, er viktig.

- Tungt fram mot kampen i Minsk onsdag kveld?

- Nå er det tungt - veldig tungt. Men likevel klarer jeg å være offensiv. For livet er sånn - det går opp og ned. Se på børsen, det går dårlig der også.

- Hvilket betyr?

- Det er viktig for mange det også, sier Nils Johan Semb.

SER POTENSIAL: Landslagssjef Nils Johan Semb hadde nok en tung dag på jobben i går. - Spillerne gjør feil. Noen ganger er det vurderingsfeil - andre ganger er det ferdighetene som ikke strekker til. Men sjøl om vi taper, er det mange positive ting å ta med seg. Det er derfor jeg sier at laget har et stort potensial, sier Semb.