Nekter å gi opp gullet

Selv etter gårsdagens tap for Manchester United nekter John Arne Riise å godta at gullkampen i Premier League er avgjort.

MANCHESTER (Dagbladet): -  Chelsea er langt foran oss, men vi gir ikke opp, sier Riise til Dagbladet.

Etter gårsdagens 0- 1-tap mot erkerivalen Manchester United ser det imidlertid alt annet enn lyst ut. Chelsea tok bare ett poeng mot Charlton, men ligger likevel 18 poeng foran Merseyside-laget, og 14 foran United.

-  Det skal spilles om mange poeng, og vi tar kamp for kamp og ser hvor det ender, sier Riise.

-  Vi styrte det

Som resten av sitt lag var han svært skuffet over at Rio Ferdinand scoret kampens eneste mål i sluttsekundene.

-  Det var en kjempeviktig kamp for oss, spesielt siden Chelsea avga poeng og vi bestemte oss for å gå ut og vinne kampen. Vi følte at vi hadde kontrollen mesteparten av kampen, og hadde de største sjansene. Vi hadde vel også vært misfornøyde med 0- 0, og er nå veldig misfornøyde siden vi tapte, sier Riise.

Han mener det er sterkt å styre en kamp på Old Trafford, og at laget tapte på et dødballmål som kanskje ikke skulle vært frispark i det hele tatt.

-  Jeg så ikke situasjonen så godt, men mange av våre mente det ikke var frispark, men sånn er fotballen. Man får noen avgjørelser mot seg, noen for . Det vet alle lagene, sier Riise, som spilte 90 minutter som venstreback.

-  Jeg er greit fornøyd med eget spill, og føler vi er veldig bra samspilt i den bakre fireren, sier han til Dagbladet.

Heldig Rio

Målscorer for tredje gang på fem hjemmekamper var Rio Ferdinand. Han fulgte selv laget fra Merseyside som supporter da han var liten. I går var han lykkelig over å slå dem.

-  Det beste var å score i United-enden av banen. Jeg var heldig som traff ballen så bra, men det viktigste er ikke hvordan eller hvem som scorer, bare ballen går i nettet, sier han til klubbens egen TV-kanal.

-  Jeg var Liverpool-supporter da jeg var liten. Jeg og en kompis dro på kamper, og jeg husker en gang mot Millwall. Vi hoppet opp og ned da Ian Rush og John Barnes scoret, har Ferdinand uttalt til Sunday Mirror.

Dramatisk slutt

Gårsdagens scoring fant sted sekundet før den ordinære tida var ute. Nyinnkjøpte Patrice Evra ble hindret på hjørnet av Liverpools 16-meter, og dommer Mike Riley dømte frispark. Ryan Giggs fant hodet til Uniteds midtstopper, som nikket ballen hardt i nettet - via hendene på Jose Reina.

-  Min sterke side er at jeg leverer, og jeg er glad det var jeg som headet ballen i mål, smiler Ferdinand.

United-manager Sir Alex Ferguson er selvsagt fornøyd:

-  Vi utnyttet muligheten på slutten og fortjente å vinne, sier han til MUTV.

AVGJØRELSEN: Her nikker Rio Ferdinand inn avgjørelsen, 1-0 til United.
JEVNT: Uniteds Wayne Rooney mot Liverpools John Arne Riise. Rooney fikk ikke mye til mot Liverpool-forsvarerne, men kunne likevel juble mest til slutt.